Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Levanduľový čaj: Kedy siahnuť po jeho sile?

Aromatický, výnimočný a liečivý - taký je čaj z levandule. Pozrite sa, kedy šálku levanduľového čaju použiť v rámci alternatívnej liečby.

Levanduľový čaj: Kedy siahnuť po jeho sile?

Levanduľa je úžasný liek z lona prírody, ktorému rozhodne musíte nájsť miesto vo svojej kuchyni a tiež kúpeľni. Levanduľa vyrastá do bohatého tvaru pripomínajúceho krík, pričom je charakteristická zeleno-striebornými listami a fialovými kvetmi, ktoré vás mysľou prenesú do stredomoria.

LEVANDUĽOVÝ ČAJ

Levanduľový čaj sa pripravuje z kvetných púčikov bylinky. Varením sa z kvetu uvoľňujú liečivé arómy, oleje a ďalšie látky, ktoré telu pomôžu zbaviť sa rôznych neduhov, napríklad:

- Psychické problémy a vyťaženie - trápi vás úzkosť, depresie, nedostatok energie, únava a stres? Vychutnajte si šálku levanduľového čaju. Látky ukryté v bylinke stimulujú niektoré oblasti mozgu a ovplyvňujú prenos impulzov medzi bunkami. Výsledok je upokojujúci, lepšia nálada a viac prirodzenej energie.

- Nespavosť - tento čas upokojuje, tíši bolesť a podporuje zdravý, kvalitný spánok. Doprajte si šálku čaju pred spaním a vychutnávajte si ho po dúškoch. Nezabúdajte zhlboka dýchať a inhalovať éterické oleje.

- Menštruačné bolesti - bolestivé kŕče pred a počas menštruačného cyklu trápia obrovské množstvo žien.Levanduľový čaj tlmí bolesti, mierni kŕče a upokojuje organizmus.

- Problematická pokožka - levanduľa má silné antibakteriálne účinky a úspešne bojuje aj proti zápalom. Čaj z tejto bylinky je nápomocný pri hojení poranení a následne aj lepšej regenerácii pokožky, pri liečbe akné, psoriázy ale tiež pri aftách v ústnej dutine. Oplachy levanduľovým čajom zase liečia poškodenú vlasovú pokožku, eliminujú lupiny, vypadávanie vlasov a podporujú ich rast.

UŽÍVANIE LEVANDUĽOVÉHO ČAJU

Sila ukrytá v levanduľových kvietkoch je naozaj výrazná, preto vám čaj vydrží dlho. Ak sa rozhodnete dopriať telu dávku prírodných látok na preventívnej báze teda pravidelne, postačí na šálku kvalitného čaju (250ml) iba polovica čajovej lyžice tejto bylinky. Levanduľový čaj zalejte horúcou vodou a nechajte 10 minút lúhovať. Na zdravie!

Levanduľový čaj alebo odvar z kvetov tejto liečivej byliny je využívaný v tradičnom ľudovom liečiteľstve tisícky rokov. Predtým, ako siahnete po medikamentóznej liečbe, určite vyskúšajte dary prírody, ktoré nám ponúka.

V našej permakultúrnej záhrade všetky plodiny a bylinky pestujeme 100% bez použitia chémie a tak si môžete byť istí prvotriednou kvalitou a silou, akú očakávate.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho