Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Levanduľový olej na liečbu vlasových problémov

Kvalitný extrakt z levandule vám dokáže pomôcť prinavrátiť zdravie vlasov a vlasovej pokožky. Ponúkame spôsoby, ako na to.

Levanduľový olej na liečbu vlasových problémov

Liečivé účinky našich bio levandúľ určite už poznáte. Vedeli ste ale, že éterické prírodné oleje, ktoré obsahuje, pomáhajú k zdravej korune krásy - vlasom? V dnešnom článku sa dozviete všetko potrebné o potreblémoch s padaním vlasov a pokožkou hlavy, ktorá vplyvom chorobných zmien nedokáže primerane vyživovať vlasový folikul.

ÚČINKY LEVANDUĽOVÉHO OLEJA NA VLASY

Olej z levanduľových kvetov obsahuje celú radu liečivých, prírodných látok, ktoré vám pomôžu postupne sa dopracovať ku krásnym vlasom a zdravej pokožke. Ktoré problémy dokáže riešiť táto zázračná bylinka?

- Podporuje rast vlasov - podľa štúdií dokáže urýchliť rast vlasov a zároveň stimuluje novo narastajúce vlasy. Účinne tak dokáže riešiť problémy s padaním vlasov, alopéciou a následnou regeneráciou vlasovej pokožky a korienkov.

- Ničí baktérie - levanduľa dokáže ničiť nežiadúce mikroorganizmy na vlasovej pokožke. Ide napríklad o baktérie alebo plesne, ktoré spôsobujú rýchlejšie mastenie, svrbenie, upchávanie pórov a zlú výživu vlasov.

- Eliminuje vši - pravidelné používanie levanduľového oleja eliminuje možnosť napadnutia vlasovej pokožky týmto parazitom. V prípade, ak vašu rodinu trápia vši, vyskúšajte zábaly s týmto éterickým olejom, ktorý dokáže vši zabíjať.

- Potláča zápaly vlasovej pokožky - pôsobí protizápalovo, vyživuje pokožku a podporuje jej regeneráciu. Pomáha vyriešiť problém s lupinami a odstraňuje aj prípadné podkožné vredy.

- Prevonia vlasy - aplikácia do vlasovej pokožky a na samotný vlas zabezpečí celodennú stimuláciu nervovej sústavy, navodí pocit spokojnosti a pomôže zrelaxovať myseľ. Navyše, prírodná vôňa ohúri vaše okolie.

SPÔSOBY, AKO LEVANDUĽOVÝ OLEJ APLIKOVAŤ

Spôsobov, ako aplikovať liečivý levanduľový olej na riešenie problémov s vlasmi je niekoľko. Vyskúšať môžete napríklad:

1. Vmasírovanie oleja priamo do pokožky, pričom je ideálne pár kvapiek zmiešať s iným druhom oleja napríklad kokosovým, hroznovým alebo jojobovým. Pokožku masírujte po dobu 10 minút. Následne môžete vlasy klasicky umyť alebo zmes nechať pôsobiť po celú noc. Jemná masáž podporí prekrvenie pokožky a transport výživných látok tam, kde ich telo potrebuje.

2. Pridanie oleja do vlasových produktov, teda napríklad do šampónu alebo kondicionéra. Pridajte pár kvapiek a prípravok nechajte pôsobiť aspoň 5 minút. Procedúru opakujte pravidelne.

3. Pripravte si domácu vlasovú masku s olejom. Zmiešať môžete kvalitný, panenský rastlinný olej, jogurt a pár kvapiek levanduľového oleja. Nechajte pôsobiť 15 minút a následne klasicky umyte šampónom.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho