Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Je čas objavovať sladké a šťavnaté ovocie neskorej jari: Čerešne

Čerešne sú ovocie plné antioxidantov. Sú vhodné na chudnutie a pomáhajú zlepšovať zdravie. Poznáte ich účinky?

Je čas objavovať sladké a šťavnaté ovocie neskorej jari: Čerešne

Jedno z najobľúbenejších ovocí vôbec sú práve čerešne. Sladké, plné šťavy a energie, kto by ich nemiloval?

ČEREŠNE SÚ ZDROJOM VITAMÍNOV A MINERÁLOV

100 gramov čerešní obsahuje 65 kalórií, nemusíte sa preto báť dopriať si tento čerstvý príjem antioxidantov, keď máte v ich sezóne možnosť. Čerešne sú zdrojom vitamínov C, A, E, P a komplex vitamínov skupiny B. Vedeli ste, že až 80% čerešní tvorí voda? Okrem toho v nich nájdete aj meď, železo, fosfor, zinok, vápnik či draslík.

Vysoký pomer rastlinných výživných látok je zodpovedný za množstvo zdravotných benefitov, ktoré čerešne prinášajú. Medzi najdôležitejšie patrí:

- Eliminujú zápalové procesy v tele,

- Podporujú zdravie očí a chránia pokožku pred vplyvom UV žiarenia,

- Pôsobia ako prevencia pred vznikom nádorových ochorení,

- Zlepšujú regeneráciu po športovom výkone, hydratujú a dodávajú potrebnú energiu,

- Pôsobia ako prevencia pred vznikom srdcovo-cievnych ochorení,

- Podporujú trávenie a vytvárajú vhodné prostredie pre množenie prospešných črevných baktérií,

- Pôsobia ako prevencia pred vznikom artritídy,

- Zlepšujú kvalitu spánku,

- Podporujú chudnutie.

RECEPT NA ČEREŠNOVÚ BUBLANINU

Suroviny:

115 g maslo (alebo kokosový olej)

165 g trstinový cukor

110 g špaldová múka hladká

30 g mandľová múka alebo mandle z veselej farmy pomleté

cca 300 g vykôstkovaných čerešní

2 ks domáce vajcia z veselej farmy

1 PL kypriaci prášok

2 PL citrónovej šťavy

štipka soli

trochu nastrúhanej kôry z bio citrónov

vanilka

Postup je jednoduchý a rýchly. V prvom rade si predhrejte rúru na 180°C a vymažte formu na koláč. Ak máte silikónovú formu, tento krok preskočte.

1. V nádobe vymixujte maslo (izbovej teploty) s cukrom. Následne pridáme vanilku, citrónovú kôru a šťavu a opäť mixujte.

2. Následne pridajte vajcia, vymixujte a pridajte múky, soľ a kypriaci prášok.

3. Zmes vylejte na plech a rovnomerne rozhoďte čerešne.

4. Koláč pečte približne 35 minút alebo podľa vašej rúry do zlatova.

5. Hotovo! Užívajte si vôňu čerstvej čerešňovej bublaniny v celom príbytku.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho