Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Vajíčkové muffiny 3-krát inak.

Hľadáte inšpiráciu pre tvorbu zdravých raňajok či desiate? Vyskúšajte rýchle vajíčkové muffiny.

Vajíčkové muffiny 3-krát inak.

Hľadáte rýchle raňajky, snack, niečo vhodné na cestovanie alebo vám zavolali priatelia že sa o 15 minút zastavia na návštevu a vy nemáte nič pripravené? Vyskúšajte tieto jednoduché a chutné muffiny na slano.

Budete potrebovať iba pekáč na muffiny, prípadne silikónovú formu a potom už len kúzlite z toho, čo chladnička či špajza dá. My vám ponúkame 3 overené spôsoby, ktoré ohúria každého.

Koľko vajec budete potrebovať? Ak vlastníte formu na 12 muffinov, odporúčame aj 12 vajec. Formu stačí jemne vymazať olejom, v prípade silikónových formičiek tento krok preskočte.

V prvom rade dajte všetky vajcia do misky, pridajte korenie, soľ, na jemno nakrájanú cibuľku a poriadne zamiešajte. Rovnako, ako keď pripravujete miešané vajcia. Pridať môžete aj trochu parmezánu, ktorý jedlu dodá extra dávku vôní. Do polovice každej formičky vlejte vajíčkovú zmes a ideme kombinovať:

  1. Prvý rad na taliansky spôsob:

Budete potrebovať čerstvo nasekanú bazalku, 1-2 cherry rajčiny do každej formy, 1 nakrájanú olivu a trochu nastrúhanej mozzarelly. Vrch posypeme trochou oregana.

  1. Druhý rad pre milovníkov mäsa:

Pridáme na jemno nakrájanú domácu 100% šunku, červenú papriku a pridáme trochu ľubovoľného údeného syra.

  1. Tretí rad s arómou lesa:

Do každej formičky pridáme 1 menší, nakrájaný šampiňón, čerstvý alebo sušený cesnak, petržlenovú vňať, majorán a trochu listového špenátu.

Pečte 15 minút pri teplote 180°C a máte hotovo!Voňavé prekvapenie hotové aj s prípravou surovín do 20 minút. Tých, ktorí si strážia váhu poteší informácia, že jeden muffin obsahuje približne 8g bielkovín a cca 100kcal (v závislosti od plnky). Vyskúšate vajíčkové muffiny pripraviť aj doma?


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho