Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Nezmyselné diéty s jo-jo efektom? Nedajte sa nachytať.

Drastický prechod z prežierania do hladovania ničí telo. Čo všetko môžu spôsobiť nezdravé diéty?

Nezmyselné diéty s jo-jo efektom? Nedajte sa nachytať.

Schudni 5 kíl za 10 dní! Najlepšia 7-dňová diéta! Najúčinnejší detox roku 2021! Je vašim problémom nadváha a zlákala vás jedna z diét, ktoré sľubujú takéto zázračné výsledky? Vysvetlíme vám, prečo sa nenechať oklamať zaujímavými marketingovými trikmi.

Obezitu a nadváhu, ako jeden z najzásadnejších problémov tohto tisícročia mnohé firmy využívajú na poriadne naplnenie kasy. Veľa krát, bohužiaľ, bez ohľadu na zdravie konzumenta. Na trhu nájdete nespočetné množstvo diét od úplného hladovania doslova iba na vode a citróne, cez kúry z ovocných a zeleninových štiav po rôzne práškové produkty založené na využívaní ketózy. Toto dopĺňajú „zázračné" pilulky na chudnutie, spaľovače či kávy na chudnutie.

Všetky tieto produkty spája jedno - nezdravo nízky príjem kalórií.

Telo a zdravie máte len jedno. Takéto rapídne zmeny môžu spustiť radu zdravotných problémov, ktoré v živote naozaj nepotrebujete. Medzi bežne sa vyskytujúce vedľajšie účinky rýchleho chudnutia pomocou nezmyselných produktov patria poruchy menštruačného cyklu alebo úplná strata menštruácie, závraty, vypadávanie vlasov, strata svalovej hmoty, tráviace problémy, nedostatok energie, nedostatočná výživa tela, oslabenie imunitného systému, nízka hladina cukru v krvi, nerovnováha elektrolytov, búšenie srdca, nafukovanie, dehydratácia, tvorba žlčníkových kameňov a množstvo ďalších komplikácií.

Napríklad, posledné štúdie keto diét naznačujú znepokojivé výsledky. Skúmaná skupina žien s normálnou váhou zaznamenala po prechode na keto diétu nárast škodlivého LDL cholesterolu v krvi. Okrem toho sú typickým sprievodným javom bolesť hlavy, psychické výkyvy a únava. Nie, v žiadnom prípade nejde o žiadúce príznaky toho, že sa vaše telo čistí. Skôr vám chce naznačiť, že jednoducho melie z posledného.

Navyše, tieto rýchle riešenia neponúkajú dlhodobú zmenu k lepšiemu. Je vysoko pravidelné, že v krátkom časovom období po vysadení diéty naberiete rovnaké a dokonca väčšie množstvo kíl naspäť. Nezdravé chudnutie totiž spomaľuje metabolizmus, čo je úplný opak voči tomu, o čo sa snažíme pri zdravom a pomalšom chudnutí s pestrou stravou bez zbytočného hladovania.

Kto nesie zodpovednosť za prípadné poškodenie zdravia? Vy a jedine vy. Ak si pri jednej z týchto diét akýmkoľvek spôsobom privodíte zdravotné ťažkosti, buďte si istý, že v tom zostanete sami. Zabudnite na to, že vám niekto z týchto rýchlo-pečených „poradkýň a predajcov" podá pomocnú ruku. Peniaze z vás už získali, teraz si robte čo chcete. Klient, ktorý sa nechá takto nachytať, vo väčšine prípadov uviazne v kruhu diét, liekov, psychických problémov a nulovej sebalásky. Chcete patriť do tejto skupiny?

Na druhú stranu, ak tieto predražené riešenia vymeníte za zdravý plnohodnotný jedálniček, môžete očakávať tieto vedľajšie výhody:

  • až o 80% nižšia pravdepodobnosť predčasného poškodenia srdcovo-cievnej sústavy,
  • až o 80% nižšia pravdepodobnosť vzniku a rozvoja cukrovky 2.typu,
  • až o 40% nižšia pravdepodobnosť vzniku a rozvoja rakoviny.

Schudnúť za pár dní bez mihnutia prstom? Sen každého z nás. V skutočnosti sú však tieto lákavé diéty úplný nezmysel a trápenie tela s nepríjemným doplnkom k tomu - jojo efektom. Snažte sa dodržiavať zásady zdravého životného štýlu, pestrej stravy a toto doplňte o pravidelnú pohybovú aktivitu. Dajte svojmu telu čas a nezabúdajte, pomalé zmeny sú vždy lepšie a efektívnejšie.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho