Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

5 tipov, ako sa po tehotenstve zbaviť prebytočných kíl efektívne a zdravo.

Priberanie je počas tehotenstva úplne bežný jav. Ak dodržíte týchto 5 krokov verte, že zmena postavy príde čoskoro.

5 tipov, ako sa po tehotenstve zbaviť prebytočných kíl efektívne a zdravo.

Prebytočné kilá nabrané počas tehotenstva strašia nejednu ženu. Zmena postavy môže negatívne ovplyvniť psychiku ženu, jej sebavedomie, náladu a celkovú energiu do každodenných povinností. Ako sa z toho celého nezblázniť? Ponúkame 5 základných tipov, ako si pomôcť k dokonalej postave, zdraviu a spokojnosti.

Ideálny stav je vtedy, ak si mamička dokáže udržať primeranú hmotnosť pred otehotnením a aj počas týchto mesiacov. Obezita totiž zvyšuje riziko vzniku cukrovky, predčasný pôrod alebo komplikácie počas pôrodu. Tento faktor môže negatívne ovplyvniť aj dieťa, jeho správnu výživu a vývoj.

Ak ste ale odhodlaná zbaviť sa svojich kíl navyše, je to to najlepšie, čo pre seba aj svojho potomka môžete urobiť. Ako na to?

  1. Dajte stop predpôrodnej panike - patríte medzi ženy, ktoré majú pôrod pred sebou no viete, že ste počas posledných mesiacov pribrali viac, ako ste plánovali? Majte na pamäti, že vašu váhu netvorí iba tuk. Hneď počas pôrodu a prvých dní stratíte kilá z dieťatka, placenty, krv a plodovú vodu. Počas prvých 6 týždňov sa zamerajte na regeneráciu, oddych a postupne si s dieťatkom vytvorte pravidelný režim.

  1. Neprepadajte diétam - tento bod je najdôležitejší! V žiadnom prípade nesiahajte po nezdravých diétach. Naopak, po pôrode vaše telo potrebuje výživu pre tvorbu mlieka, kvalitnú regeneráciu tela a dostatok energie na starostlivosť. Diéta môže zastaviť laktáciu, oddialiť hojenie a spôsobiť podvýživu vám aj vašej malej láske a to predsa nikto nechce.

  1. Makronutrienty - zamerajte sa na pestrý jedálniček. Ak nechcete ďalej priberať, vypočítajte si svoj potrebný denný príjem a začnite počítať kalórie. Jedálniček musí byť bohatý na bielkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Ak si nieste istá správnym pomerom, pokojne nás kontaktujte.

  1. Pohyb je na mieste - ak sa vám skončilo šestonedelie a lekár potvrdí, že je všetko v poriadku, môžete do svojho každodenného plánu pomaly zaradiť aktivitu. Na začiatku postačia menšie ciele ako 5 či 10 tisíc krokov denne a postupne môžete pridať aj tréning s vlastnou váhou. Pre zdravé chudnutie a nadobudnutie síl postačí pol hodina efektívneho tréningu denne.

  1. Hydratujte sa - jednou z najdôležitejších vecí pri redukcii váhy je práve dostatok vody. Vypite aspoň 2 dcl každú hodinu. Okrem chudnutia je nevyhnutá aj pre správne fungovanie metabolizmu, tvorbu dostatočného množstva kvalitného mlieka a regeneráciu tkanív. Vyhýbajte sa sladeným, sýteným a energetickým nápojom.

Priberanie je počas tehotenstva úplne bežné a verte, že v tom nie ste sama. Ak dodržíte týchto 5 krokov verte, že zmena postavy príde čoskoro. Dajte však svojmu telu dostatok času a ozbrojte sa dávkou trpezlivosti a sebalásky. Vaše telo je totiž úžasné a dokázalo vynosiť nový život. Odvďačte sa mu pestrou výživou, pravidelným pohybom a sledujte malé zmeny vedúce k veľkému cielu.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho