Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Vyskúšajte prírodný boj proti lupinám

Lupiny sú nepríjemný problém, ktorý je možné efektívne riešiť pomocou esenciálnych bylinných výťažkov. Návod, ako na to, nájdete v našom článku.

Vyskúšajte prírodný boj proti lupinám

S lupinami vo vlasovej pokožke sa aspoň raz za život stretne takmer každý z nás. Nejde pri tom len o kozmetický problém. Lupiny môžu byť sprevádzané diskomfortom a preto je lepšie ich riešiť čo najskôr. V dnešnom článku vám predostrieme zopár prírodných možností liečby lupín.

LUPINY A ICH CHARAKTERISTIKA

Čo sú to vlastne lupiny? Lupiny predstavujú nezápalové ochorenie, ktoré je vo veľkej väčšine chronického charakteru. Typickým sprievodným javom je odlupovanie drobných čiastočiek odumretej kože, svrbenie pokožky, suchá alebo naopak rýchlo sa mastiaca pokožka, zlá kondícia vlasov a podobne.

Určitá miera odlupovania odumretých kožných buniek je normálna a potrebná. Čo ale v prípade ak začína byť množstvo šupiniek viditeľných aj na oblečení, vankúši či na stole? Lupiny sú nepríjemné a často spôsobujú poruchy sebavedomie, stres a komunikačné problémy a to najmä u ľudí, ktorí sú v kolektíve na dennom poriadku.

Pôvodcom tohto problému môže byť:

- plesňové ochorenie,

- bakteriálna infekcia,

- nedostatočná alebo nesprávna starostlivosť o pokožku hlavy,

- nesprávna a iritujúca kozmetika,

- nedostatočná výživa,

- dlhodobý stres a oslabenie organizmu,

- dermatitída alebo suchosť kože.

ESENCIÁLNE OLEJE PRE ZDRAVÚ POKOŽKU BEZ LUPÍN

Najlepšie výsledky v liečbe lupín dosahujú podľa štúdií mätový olej a levanduľový olej. Okrem toho, že poskytujú chladivý účinok, prirodzene pôsobia aj proti plesniam, baktériám, čistia pokožku hlavy, zmierňujú zápalové procesy a podporujú regeneráciu a hydratáciu kože.

Esenciálne oleje môžete v tomto prípade použiť rôznymi spôsobmi. Ideálna je ale pravidelná aplikácia po menších množstvách. Vyskúšať môžete tieto cesty k zdravšej vlasovej pokožke:

- Pridanie esenciálnych olejov do šampónu, kondicionéru alebo masky,

- Príprava domáceho zábalu alebo masky s pridaním olejov,

- Kúpeľ s liečivými olejmi,

- Masáž zriedeným esenciálnym olejom,

- Nastriekanie hydrosolu spolu s kvapkou esenciálneho oleja priamo na pokožku.

V prípade, ak sa v boji proti lupinám vydáte prírodnou cestou pomocou bylinných výťažkov, zvážte používanie klasických, komerčných vlasových produktov. Silikóny, parabény, umelé arómy a ďalšie im podobné látky totiž výrazne oslabujú vplyv bylinných olejov a liečba lupín môže tým pádom trvať dlhšie. Navyše, kozmetika plná chémie môže mať za následok pravý opak toho, čo sme chceli dosiahnuť, teda podráždi pokožku, zamedzí jej výžive a lupinový problém môže zhoršiť.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho