Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

5 tipov, ako zostať aktívny už natrvalo

Šport a zdravá strava by nemali byť iba sezónna záležitosť. Ponúkame informácie pre všetkých, ktorým záleží na trvalej zmene k zdravému telu.

5 tipov, ako zostať aktívny už natrvalo

Mať krásne a zdravé telo by rozhodne nemala byť iba sezónna záležitosť. Napriek tomu sa s tým v praxi stretávame pomerne často. Príde jar, ľudia prepadnú drahým detoxikačným kúram a s blížiacim sa letom začnú pracovať aj na svojej postave do plaviek. Väčšinou sú stredobodom pozornosti nezdravé, drastické diéty a hladovanie. Na jeseň sa s horšujúcim počasím kontrolujeme čoraz menej a menej a zabudneme aj na pohyb. Tento kolobeh sa rok čo rok opakuje. Čo môžete urobiť preto, aby bol váš vysnený výsledok realitou už natrvalo?

  1. Telo ako motivácia

V prvom rade musíte pochopiť, že nejde iba o estetiku tela. Oveľa dôležitejším faktorom je zdravie. A práve tento fakt by mal byť vašou hlavnou motiváciou. Pochopenie, že telo na správnu funkciu potrebuje pestrú stravu a dostatok pohybu a to nielen 2 mesiace v roku, ale dlhodobo. Naučte sa svoje telo počúvať, rozpoznať jeho signály a rešpektovať ho. Svoju motiváciu si môžete aj vizualizovať. Predstavte si, kde sa vidíte o mesiac a svoju métu neustále posúvajte vpred. Ak si osvojíte tento prvý krok, verte, že najťažšiu časť máte za sebou.

  1. Psychohygiena

Začať je ťažké. Každý z nás si prirodzene nájde aspoň 100 dôvodov, prečo dnes nemôže. Čo tak zmeniť svoje myslenie a nájsť dôvody, prečo pokračovať v zmene stále a stále dookola? Zdravý, vyvážený jedálniček a športová aktivita fungujú ako najúčinnejšia psychická očista tela. Cítite sa plný energie, života a vďaka pravidelne sa vyplavujúcim endorfínom je stredobodom pozitívne myslenie. Nový životný štýl vám prinesie aj nové priateľstvá, zážitky a pomôže predchádzať vyčerpaniu či pracovnému vyhoreniu.

  1. Sebaláska

Buďme na seba milý a dobrý. Je normálne, ak idú niektoré dni ťažšie. Prispôsobne svoju aktivitu tomu, ako sa cítí telo. Ak nemáte dostatok energie na hodinový kardio tréning, vymeňte ho za upokojujúcu, relaxačnú jogu. Ak ste vo fáze redukcie váhy, prestaňte sa denno-denne vážiť. Váha by totiž nemala byť vaším ukazovateľom. Je normálne, ak sa v určitom bode váha zastaví. Tiež je ale normálne, že s pribúdajúcim cvičením nadobúdame svalovú hmotu, ktorá je ťažšia ako tuk. Oveľa lepším riešením je z tohto hľadiska meranie obvodu. A nezabúdajte dať svojmu telu čas. Pomalé zmeny bývajú spravidla oveľa trvalejšie a pre telo prospešnejšie.

  1. Plán

Vaša energia je po práci na bode mrazu? Privstaňte si o hodinu skôr a cvičenie zaraďte na ráno. Výhovorky tu naozaj nemajú miesto. Plánujte, plánujte a ešte raz plánujte. Venujte každý týždeň hodinu kompletnému rozvrhu vášho týždňa. Čas tak vyplníte efektívnejšie a úplne bez časového nátlaku a stresu. Okrem cvičenia a ostatných denných aktivít je dobré si pripraviť aj týždenný jedálniček. Podľa neho presne viete, koľko kalórií a živín prijímate a čo presne nakúpiť, aby ste zbytočne neplytvali potravinami aj peniazmi. Neviete si rady? Využite náš jedálniček alebo sa nebojte požiadať o individuálnu pomoc aj vo forme našich ozdravných pobytov.

  1. STOP porovnávaniu

Prestaňte sa porovnávať. Lákavé fotky známych influenceriek a blogeriek veľa krát nemajú nič spoločné s realitou. Každý z nás je jedinečný a preto aj zmeny na zdraví a vizuálnej stránke tela prichádzajú rozdielne. Nenechajte sa odradiť a pokračujte pomalými, no efektívnymi krokmi ku svojmu hlavnému cieľu - zdravému JA.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho