Proteínový koláč s minimom múky. Spoznajte rýchly, chutný a trvácny dezert.
Mať zdravú črevnú mikroflóru znamená aj byť odolný voči vírusom, baktériám a ďalším nepriateľom. Zistite, ako na to.
Figovník je možné úspešne dopestovať aj na Slovensku. Týchto 5 odrôd je ideálnych.
Bylinné vody získavané destiláciou obsahujú rozpustené látky a silice, ktoré dokážu vašu dennú rutinu zmeniť k lepšie...
Koriander je zdrojom kvercetínu a terpenínu, ktoré pôsobia proti zápalom a ochraňujú bunky pred poškodením.
Mrkva ako plodina sa pravdepodobne pestovala už pred tisíckami rokov na území dnešného Afganistanu. Chuť bola mierne iná, skôr drevitá a horká. Mrkva ako ju poznáme dnes je chutná, šťavnatá a veľmi univerzálna plodina. Napriek tomu že na našom území je najpoužívanejším druhom mrkvy tá oranžová, stretnúť sa môžete aj so žltými, fialovými alebo červenými odrodami.
Mrkvu využijete v sladkej aj slanej kuchyni. Je vhodná na konzumáciu za surova do šalátov alebo na odšťavenie, na varenie, do omáčok alebo polievok a tiež na pečenie a to aj ako surovina do koláčov.
Mrkvová šťava je výborný spôsob, ako hydratovať organizmus s pridanou dávkou extra výživy. Obsahuje vysokú dávku vitamínu C, K, luteínu, draslíka a samozrejme aj betakaroténu. Mrkvová šťava pomáha posilňovať imunitný systém, zdravie pokožky a očí.
Aké zdravotné benefity prináša pitie mrkvovej šťavy?
Mrkvová šťava je prírodná a chuťovo výborná alternatíva k drahým výživovým doplnkom. Pravidelné pitie tejto zeleninovej šťavy chráni telové bunky pred starnutím a poškodením. Vyskúšate účinky mrkvovej lahôdky na vlastnej koži?