Figy patria k významným prvkom ľudového liečiteľstva. Ich silu využíva aj ajurvéda, náuka o živote z Indie.
Figy sú významným prírodným zdrojom vlákniny, ktorú naše črevá nevyhnutne potrebujú. Prečítajte si, prečo.
Zápalové ochorenie čriev je moderným strašiakom, ktorý dokáže viditeľne zhoršiť kvalitu života. Ponúkame spôsoby, ako...
Radavský Krumplovník je tvarohovo-zemiakovo-kôprový slaný koláč z kysnutého cesta fantastickej chuti
Táto ľahko stráviteľná vitamínová bomba je výborným spôsobom, ako podporiť každú bunku tela.
Mrkva ako plodina sa pravdepodobne pestovala už pred tisíckami rokov na území dnešného Afganistanu. Chuť bola mierne iná, skôr drevitá a horká. Mrkva ako ju poznáme dnes je chutná, šťavnatá a veľmi univerzálna plodina. Napriek tomu že na našom území je najpoužívanejším druhom mrkvy tá oranžová, stretnúť sa môžete aj so žltými, fialovými alebo červenými odrodami.
Mrkvu využijete v sladkej aj slanej kuchyni. Je vhodná na konzumáciu za surova do šalátov alebo na odšťavenie, na varenie, do omáčok alebo polievok a tiež na pečenie a to aj ako surovina do koláčov.
Mrkvová šťava je výborný spôsob, ako hydratovať organizmus s pridanou dávkou extra výživy. Obsahuje vysokú dávku vitamínu C, K, luteínu, draslíka a samozrejme aj betakaroténu. Mrkvová šťava pomáha posilňovať imunitný systém, zdravie pokožky a očí.
Aké zdravotné benefity prináša pitie mrkvovej šťavy?
Mrkvová šťava je prírodná a chuťovo výborná alternatíva k drahým výživovým doplnkom. Pravidelné pitie tejto zeleninovej šťavy chráni telové bunky pred starnutím a poškodením. Vyskúšate účinky mrkvovej lahôdky na vlastnej koži?