Echinacea bojuje proti zápalom, infekciám, baktériám aj vírusom. V tomto článku sa dočítate, či je vhodné podporiť ňo...
Mätový olej je univerzálne liečivo, ktoré by bezpochyby malo mať čestné miesto v každej domácnosti. Pozrite sa, prečo.
Zdravie čriev priamo vplýva na imunitný systém. Poradíme vám, ako zostať zdravý vďaka prírode.
Čaj z nechtíka je plný antioxidantov, ktoré chránia bunky pred starnutím a degeneráciou. Ponúkame minimálne 19 výhod,...
Mätový hydrolát je bylinná voda, ktorá obsahuje liečivé výťažky z tejto rastlinky. Použiť ju môžete rôzne a my vám uk...
Mrkva ako plodina sa pravdepodobne pestovala už pred tisíckami rokov na území dnešného Afganistanu. Chuť bola mierne iná, skôr drevitá a horká. Mrkva ako ju poznáme dnes je chutná, šťavnatá a veľmi univerzálna plodina. Napriek tomu že na našom území je najpoužívanejším druhom mrkvy tá oranžová, stretnúť sa môžete aj so žltými, fialovými alebo červenými odrodami.
Mrkvu využijete v sladkej aj slanej kuchyni. Je vhodná na konzumáciu za surova do šalátov alebo na odšťavenie, na varenie, do omáčok alebo polievok a tiež na pečenie a to aj ako surovina do koláčov.
Mrkvová šťava je výborný spôsob, ako hydratovať organizmus s pridanou dávkou extra výživy. Obsahuje vysokú dávku vitamínu C, K, luteínu, draslíka a samozrejme aj betakaroténu. Mrkvová šťava pomáha posilňovať imunitný systém, zdravie pokožky a očí.
Aké zdravotné benefity prináša pitie mrkvovej šťavy?
Mrkvová šťava je prírodná a chuťovo výborná alternatíva k drahým výživovým doplnkom. Pravidelné pitie tejto zeleninovej šťavy chráni telové bunky pred starnutím a poškodením. Vyskúšate účinky mrkvovej lahôdky na vlastnej koži?