Marhule nie sú iba sladkým potešením. Sú významným zdrojom betakaroténu, ktorý ochraňuje kožu a bunky pred poškodením.
Ionizovaná, zásaditá, alkalická alebo živá voda, všetky tieto označenia popisujú jednu a tú istú, pre telo prospešnú ...
Mätový hydrolát je bylinná voda, ktorá obsahuje liečivé výťažky z tejto rastlinky. Použiť ju môžete rôzne a my vám uk...
Listy figovníka sú chutné a plné zdravých fytolátok. Tu sú dôvody, prečo je dobré ich zaradiť do jedálnička.
Rýchle, chutné, výživné, sýte a zdravé. Vyskúšajte si pripraviť tieto tyčinky!
Mrkva ako plodina sa pravdepodobne pestovala už pred tisíckami rokov na území dnešného Afganistanu. Chuť bola mierne iná, skôr drevitá a horká. Mrkva ako ju poznáme dnes je chutná, šťavnatá a veľmi univerzálna plodina. Napriek tomu že na našom území je najpoužívanejším druhom mrkvy tá oranžová, stretnúť sa môžete aj so žltými, fialovými alebo červenými odrodami.
Mrkvu využijete v sladkej aj slanej kuchyni. Je vhodná na konzumáciu za surova do šalátov alebo na odšťavenie, na varenie, do omáčok alebo polievok a tiež na pečenie a to aj ako surovina do koláčov.
Mrkvová šťava je výborný spôsob, ako hydratovať organizmus s pridanou dávkou extra výživy. Obsahuje vysokú dávku vitamínu C, K, luteínu, draslíka a samozrejme aj betakaroténu. Mrkvová šťava pomáha posilňovať imunitný systém, zdravie pokožky a očí.
Aké zdravotné benefity prináša pitie mrkvovej šťavy?
Mrkvová šťava je prírodná a chuťovo výborná alternatíva k drahým výživovým doplnkom. Pravidelné pitie tejto zeleninovej šťavy chráni telové bunky pred starnutím a poškodením. Vyskúšate účinky mrkvovej lahôdky na vlastnej koži?