Šport a zdravá strava by nemali byť iba sezónna záležitosť. Ponúkame informácie pre všetkých, ktorým záleží na trvale...
Aromatický, výnimočný a liečivý - taký je čaj z levandule. Pozrite sa, kedy šálku levanduľového čaju použiť v rámci a...
Reflux je ochorenie, ktoré môže naozaj znepríjemniť život a jeho zhoršiť jeho kvalitu. Pozrite, ako si pomôcť vďaka k...
Nadváha a obezita sa stávajú celosvetovo problémom číslo 1. Ktoré zdravotné ťažkosti s ňou úzko súvisia?
Obsahuje obrovské množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov a dusičnanov, ktoré chránia bunky tela pred poškodením.
Mrkva ako plodina sa pravdepodobne pestovala už pred tisíckami rokov na území dnešného Afganistanu. Chuť bola mierne iná, skôr drevitá a horká. Mrkva ako ju poznáme dnes je chutná, šťavnatá a veľmi univerzálna plodina. Napriek tomu že na našom území je najpoužívanejším druhom mrkvy tá oranžová, stretnúť sa môžete aj so žltými, fialovými alebo červenými odrodami.
Mrkvu využijete v sladkej aj slanej kuchyni. Je vhodná na konzumáciu za surova do šalátov alebo na odšťavenie, na varenie, do omáčok alebo polievok a tiež na pečenie a to aj ako surovina do koláčov.
Mrkvová šťava je výborný spôsob, ako hydratovať organizmus s pridanou dávkou extra výživy. Obsahuje vysokú dávku vitamínu C, K, luteínu, draslíka a samozrejme aj betakaroténu. Mrkvová šťava pomáha posilňovať imunitný systém, zdravie pokožky a očí.
Aké zdravotné benefity prináša pitie mrkvovej šťavy?
Mrkvová šťava je prírodná a chuťovo výborná alternatíva k drahým výživovým doplnkom. Pravidelné pitie tejto zeleninovej šťavy chráni telové bunky pred starnutím a poškodením. Vyskúšate účinky mrkvovej lahôdky na vlastnej koži?