Mladé výhonky kalerábu prinášajú telu minimálne 13 preukázateľných výhod. Prečítajte si, ktoré sú to.
Pomarančová koža postihuje až 85% žien na svete. Našťastie, nejde o zdravotný problém. Ako sa jej zbaviť?
Cícer je univerzálna výživná strukovina, ktorú používame pri príprave sladkých aj slaných jedál.
Zápalové procesy sú prirodzenou reakciou imunitného systému. Kedy sú životu nebezpečné?
Mikro mangold je chuťovo univerzálny druh mikrozeleniny vhodný do jedál aj nápojov. Obsahuje antioxidanty, ktoré pôso...
Mrkva ako plodina sa pravdepodobne pestovala už pred tisíckami rokov na území dnešného Afganistanu. Chuť bola mierne iná, skôr drevitá a horká. Mrkva ako ju poznáme dnes je chutná, šťavnatá a veľmi univerzálna plodina. Napriek tomu že na našom území je najpoužívanejším druhom mrkvy tá oranžová, stretnúť sa môžete aj so žltými, fialovými alebo červenými odrodami.
Mrkvu využijete v sladkej aj slanej kuchyni. Je vhodná na konzumáciu za surova do šalátov alebo na odšťavenie, na varenie, do omáčok alebo polievok a tiež na pečenie a to aj ako surovina do koláčov.
Mrkvová šťava je výborný spôsob, ako hydratovať organizmus s pridanou dávkou extra výživy. Obsahuje vysokú dávku vitamínu C, K, luteínu, draslíka a samozrejme aj betakaroténu. Mrkvová šťava pomáha posilňovať imunitný systém, zdravie pokožky a očí.
Aké zdravotné benefity prináša pitie mrkvovej šťavy?
Mrkvová šťava je prírodná a chuťovo výborná alternatíva k drahým výživovým doplnkom. Pravidelné pitie tejto zeleninovej šťavy chráni telové bunky pred starnutím a poškodením. Vyskúšate účinky mrkvovej lahôdky na vlastnej koži?