Bylinná voda z rumančeka kamilkového je jemná, liečivá a vhodná aj pre citlivých a alergických ľudí. Kedy ju použiť?
Mikro brokolica obsahuje najvyšší podiel sulforafanu, teda látky, ktorá pôsobí ako prevencia pred vznikom rakoviny a ...
Desiata nemusí byť len o balených keksíkoch plných cukrov. Pripravte deťom rýchle a výživné desiate!
Vysoký krvný tlak sa označuje aj za tichého zabijaka. Ukážeme vám, ktoré návyky je nutné zmeniť, aby ste predišli váž...
Mať zdravú črevnú mikroflóru znamená aj byť odolný voči vírusom, baktériám a ďalším nepriateľom. Zistite, ako na to.
Viete si predstaviť tradičnú, slovenskú kuchyňu bez tvarohu? My veru nie! Univerzálna potravina vhodná do sladkých aj slaných receptov, ktorá je plná ľahko stráviteľných bielkovín.
Čo to vlastne tvaroh je? Ide o biely mliečny produkt vyrábaný zrazením mliečnej bielkoviny. Vyrába sa v mnohých podobách. Na trhu nájdete tradičný hrudkovaný tvaroh ale aj jemný výrobok krémovej konzistencie. Vyberať môžete spomedzi čistej chuti bez prídavných látok alebo sú k dispozícii predpripravené aj ochutené variácie s cukrom a orechmi vhodné do koláčových plniek.
Úplne odtučnený, nízkotučný, polotučný alebo plnotučný? Aj tu sú rozdiely.
Ktorý z celej tejto plejády je dobré kupovať? K racionálnemu jedálničku patrí neochutený, najlepšie polotučný tvaroh. Mäkká, zato pevná konzistencia jemnej chuti s vyváženým obsahom tukov a ostaných makronutrientov.
Nutričná hodnota kvalitného tvarohu je výborná. Na 100g váhy obsahuje tvaroh až 13 gramov proteínov.
Obsahuje:
Vďaka nabitému obsahu výživných látok má pozitívny vplyv na zdravie čriev, kostí a svalov, vlasov, znižuje hladinu cholesterolu, podporuje zdravie srdca a funkcie nervovej sústavy, eliminuje zápchu.
Je mimoriadne vhodný pre ľudí trpiacich obezitou alebo cukrovkou 2.typu. Tvaroh je potravina, ktorá vám účinne pomôže k trvalej redukcii váhy a zároveň sa postará o lepšiu regeneráciu svalstva.
Tvaroh je dostupný a prináša radu zdravotných výhod. Niet sa čo čudovať, že ho s obľubou používali už naše babičky. Je súčasťou nátierok, krémov, koláčov, môžete ho konzumovať len tak s ovocím a lyžičkou medu alebo si pochutnať na tradičných, tvarohových rezancoch. A samozrejme, je aj súčasťou nášho výnimočného krumplovníka.
Tvaroh si už dávno našiel svojich zástancov nielen v rade aktívnych športovcov. Ak vám mliečne výrobky nerobia problém, tvaroh rozhodne patrí do nutrične vyváženého jedálnička.