Mizuna je aromatická, výrazná mikrozelenina s pozoruhodným profilom bioaktívnych látok. Ponúkame vám spôsoby, ako ju ...
Ponúkame vám návod, ako sa pustiť do príjemného rodinného projektu s liečivými bylinami.
Vedeli ste, že pamäť a mozgovú činnosť je možné podporiť výťažkami z byliniek? Tieto rastliny v našom článku sú najv...
Mladé výhonky kalerábu prinášajú telu minimálne 13 preukázateľných výhod. Prečítajte si, ktoré sú to.
Cícer je univerzálna výživná strukovina, ktorú používame pri príprave sladkých aj slaných jedál.
Viete si predstaviť tradičnú, slovenskú kuchyňu bez tvarohu? My veru nie! Univerzálna potravina vhodná do sladkých aj slaných receptov, ktorá je plná ľahko stráviteľných bielkovín.
Čo to vlastne tvaroh je? Ide o biely mliečny produkt vyrábaný zrazením mliečnej bielkoviny. Vyrába sa v mnohých podobách. Na trhu nájdete tradičný hrudkovaný tvaroh ale aj jemný výrobok krémovej konzistencie. Vyberať môžete spomedzi čistej chuti bez prídavných látok alebo sú k dispozícii predpripravené aj ochutené variácie s cukrom a orechmi vhodné do koláčových plniek.
Úplne odtučnený, nízkotučný, polotučný alebo plnotučný? Aj tu sú rozdiely.
Ktorý z celej tejto plejády je dobré kupovať? K racionálnemu jedálničku patrí neochutený, najlepšie polotučný tvaroh. Mäkká, zato pevná konzistencia jemnej chuti s vyváženým obsahom tukov a ostaných makronutrientov.
Nutričná hodnota kvalitného tvarohu je výborná. Na 100g váhy obsahuje tvaroh až 13 gramov proteínov.
Obsahuje:
Vďaka nabitému obsahu výživných látok má pozitívny vplyv na zdravie čriev, kostí a svalov, vlasov, znižuje hladinu cholesterolu, podporuje zdravie srdca a funkcie nervovej sústavy, eliminuje zápchu.
Je mimoriadne vhodný pre ľudí trpiacich obezitou alebo cukrovkou 2.typu. Tvaroh je potravina, ktorá vám účinne pomôže k trvalej redukcii váhy a zároveň sa postará o lepšiu regeneráciu svalstva.
Tvaroh je dostupný a prináša radu zdravotných výhod. Niet sa čo čudovať, že ho s obľubou používali už naše babičky. Je súčasťou nátierok, krémov, koláčov, môžete ho konzumovať len tak s ovocím a lyžičkou medu alebo si pochutnať na tradičných, tvarohových rezancoch. A samozrejme, je aj súčasťou nášho výnimočného krumplovníka.
Tvaroh si už dávno našiel svojich zástancov nielen v rade aktívnych športovcov. Ak vám mliečne výrobky nerobia problém, tvaroh rozhodne patrí do nutrične vyváženého jedálnička.