Bolesti hlavy sa dokážu odraziť na kvalite života a vašom výkone. Naučíme vás, ako si uľaviť bylinkami.
Listy figovníka sú chutné a plné zdravých fytolátok. Tu sú dôvody, prečo je dobré ich zaradiť do jedálnička.
Zdravý životný štýl a podporná alternatívna liečba dokážu v mnohých prípadoch pomôcť aj pri nádoroch. Prečítajte si z...
Pretože je kliešť prenášačom nebezpečných ochorení, je lepšie sa proti nemu chrániť. Toto je prírodný spôsob pomoci.
Olivy sú chutné ovocie plné výživných látok. Aké benefity prinášajú?
Pohánka je výživová bomba a to najmä v podobe mladej, čerstvej mikrozeleniny. Aj keď by sa mohlo zdať, že pohánka patrí medzi obilniny, v skutočnosti ide o pseudoobilninu, teda semená. Je prirodzene bezlepková a pre svoje terapeutické účinky je využívaná už celé stáročia.
POHÁNKOVÉ MICROGREENS
Pohánkové výhonky sú plné ľahko stráviteľných a vstrebateľných výživných látok. Pohánkové microgreens sú typické dvoma zelenými listami, ktoré vyrastajú z ružovej stonky. Zbierame ich približne 14-ty deň po vysadení, kedy obsahuje poriadne koncetrovanú dávku dôležitých živín. Chuť tejto mikrozeleniny je jemná a mierne pikantná. Výborne sa hodí do šalátov, polievok, smoothies, k sendvičom, cestovinám alebo obilninovým jedlám.
Mikro pohánku skladujte v chladničke. Takto vydrží čerstvá a plná živín približne 7-10 dní.
NUTRIENTY UKRYTÉ V POHÁNKOVÝCH VÝHONKOCH
Pohánka je výnimočným zdrojom rutínu. Ide o silný antioxidant, ktorý zlepšuje pružnosť a kondíciu cievnej sústavy, čím pôsobí ako prevencia pred vznikom aterosklerózy. Mikro pohánka je zaujímavá aj tým, že ako jeden z mála rastlinných zdrojov obsahuje kompletný profil esenciálnych aminokyselín. Okrem toho obsahuje aj:
- Vitamíny C, A, B1, B2, B6,
- Vápnik, železo, draslík, fosfor, zinok, horčík, meď,
- Kvercetín, antioxidant, ktorý pôsobí ako prevencia pred vznikom nádorov a srdcovo-cievnych ochorení,
- Vitexin,
- D-chiro-inozitol, ktorý pomáha regulovať hladinu cukru v krvi,
- Chlorofyl,
- Vlákninu,
- Dusičnany.
ZDRAVOTNÉ BENEFITY MIKRO POHÁNKY
Mikro pohánka je chutným a výživným doplnkom zdravého jedálnička. Zistilo sa, že konzumácia pohánky dokáže pomôcť zredukovať inzulínovú rezistenciu už po 45 dňoch pravidelnej konzumácie, čím výrazne skvalitňuje život diabetikov. Ďalšími výhodami mladej pohánky je:
- Podporuje tvorbu kolagénu,
- Má silné protizápalové účinky,
- Ochraňuje pečeň,
- Podporuje krvotvorbu,
- Pomáha regulovať hladinu škodlivého LDL cholesterolu,
- Zlepšuje kondíciu kostí a zubov,
- Posilňuje obranyschopnosť organizmu,
- Pomáha bojovať proti infekciám v tele,
- Zlepšuje kondíciu ciev a srdca,
- Znižuje riziko vzniku a rozvoja rakoviny,
- Podporuje prirodzenú detoxikáciu tela,
- Dodáva energiu a podporuje regeneráciu po športovom výkone,
- Podporuje zdravé chudnutie.