Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Trápi vás reflux? Vyskúšajte kamilkový čaj

Reflux je ochorenie, ktoré môže naozaj znepríjemniť život a jeho zhoršiť jeho kvalitu. Pozrite, ako si pomôcť vďaka kamilkovému čaju.

Trápi vás reflux? Vyskúšajte kamilkový čaj

Silu rumančeka s obľubou využívali aj naše staré mami a preto sme sa rozhodli vysadiť ho na Veselej farme. Rumanček pestujeme bez použitia chémie a vyrábame z neho nielen čaj, ale aj esenciálne oleje a bylinné hydroláty na všestranné použitie.

Rumanček kamilkový dokáže pomôcť zmierniť veľké množstvo zdravotných neduhov, vedeli ste ale, že je účinný aj pri liečení refluxu?

RUMANČEK NA PROBLÉMY S TRÁVENÍM

Pitie vlažného čaju z kvalitných kamiliek dokáže pomôcť pri rôznych žalúdočných problémoch. Či už ide o zlé trávenie, zápchu alebo naopak hnačku, podráždený tráviaci trakt, zápaly žalúdka a čriev, nevoľnosť, zvracanie ale aj nadmernú tvorbu kyselín, šálka rumančekového čaju je doslova to pravé orechové.

Niektoré štúdie dokonca naznačujú, že má táto bylinka protirakovinové účinky a tak môže pôsobiť aj ako prevencia pred vznikom nádorov žalúdka a čriev.

RUMANČEK AKO POMOC PRI REFLUXE

Rumanček pomáha riešiť reflux a nepríjemné sprievodné problémy niekoľkými spôsobmi:

1. Potláča zápal pažeráka - nadmerná tvorba kyselín zapríčiňuje jej pohyb smerom k pažeráku. Sliznica pažeráka, ktorá je týmto spôsobom pravidelne oslabovaná, podlieha zápalom. A práve kamilkový čaj predstavuje účinný spôsob, ako zápal spôsobený kyselinami potlačiť.

2. Potláča zvýšenú tvorbu kyselín - výťažok k rumančeka potláča prekyslenie žalúdka, čím zmierňuje aj reflux a častosť jeho výskytu.

3. Potláča stres - s refluxom úzko súvisí aj pôsobenie stresu na organizmus. V tomto prípade platí, že čím je stres výraznejší, tvorba kyselín sa zvyšuje a problém sa stáva výraznejším. Šálka kvalitného kamilkového čaju dokáže upokojiť, zlepšiť náladu a pomôcť telu zrelaxovať sa aj počas náročnejších dní.

Na riešenie zdravotných problémov ako je tento odporúčame použiť kvalitný, sypaný čaj z bio produkcie. Od kvality bylinky totiž záleží aj jej sila a tým pádom aj výsledky doplnkovej bylinnej liečby.

Na našej Veselej farme pestujeme byliny 100% bez použitia chémie a kladieme dôraz aj na správne obdobie a techniku zberu tak, aby si bylinka zachovala všetky potrebné, liečivé látky.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho