Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

5 zdravých inšpirácií na desiatu pre deti (aj dospelých)

Desiata nemusí byť len o balených keksíkoch plných cukrov. Pripravte deťom rýchle a výživné desiate!

5 zdravých inšpirácií na desiatu pre deti (aj dospelých)

Moderná doba nenahráva silnému imunitnému systému našich detí. Všade okolo nich sú prezentované fast foody, polotovary, umelo sladené nápoje, trendy sladkosti plné cukru a farbív a bohužiaľ aj rôzne energetické nápoje a iné. Výsledok? Alergie, intolerancie, časté infekcie horných dýchacích ciest, ekzém, podvýživa alebo naopak obezita, nedostatočný vývoj, oslabená imunita a mnoho ďalších.

RÝCHLE ZDRAVÉ DESIATE

Ak našim deťom nejde príkladom okolie, poďme im príkladom aspoň my. Rozhodli sme sa vám poradiť jednoduché, rýchle, zdravé a výživné inšpirácie na desiatu.

1. Ovocie + orechové maslo:

Môžete vyskúšať jablko alebo banán, ktoré nakrájate na väčšie kúsky a potriete ich orechovým maslom. Použiť môžete arašidové, mandľové, lieskovcové alebo maslo z kešu orechov. Vrch posypte trochou konopných semienok. Toto jedlo deťom dodá potrebnú výživu pre mozog a energiu pre zvyšok školského dňa.

2. Sušené ovocie, orechy, horká čokoláda:

Zmiešajte kvalitné, nesírené sušené ovocie s našimi orechmi a pridajte 3-4 kocky kvalitnej, aspoň 70 % čokolády. Takáto desiata je plná antioxidantov a zdravých tukov, ktoré podporujú správny vývoj a zlepšujú sústredenie dieťaťa.

3. Hummus a čerstvá zelenina:

Pre milovníkov slaných jedál odporúčame 50g cícerového hummusu a na prúžky nakrájanú, čerstvú zeleninu. Vyskúšať môžete napríklad šalátovú uhorku, mrkvu, kaleráb, papriku či stonkový zeler. Toto jedlo obsahuje dostatok vlákniny, bielkovín, draslíka, magnézia a doplní aj zdravé tuky.

4. Vajíčkové muffiny:

Fantázii sa pri muffinách medze nekladú. Zopár našich obľúbených kombinácií nájdete aj v našom článku s názvom Vajíčkové muffiny 3-krát inak.Do formy stačí vyšľahať naše domáce vajce, pridať obľúbenú, nakrájanú zeleninu, šunku a syr a zapiecť na približne 15-20 minút.

5. Pizza tortilla:

Celozrnnú tortillu potrite bylinkovým pestom, pridajte nakrájanú mozzarellu, cherry rajčiny a trochu mladých špenátových listov. Tortillu zrolujte alebo preložte na štvrtiny a jemne opečte. Hotovo!


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho