Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Zaručený spôsob, ako zlepšiť svoje zdravie vďaka vode.

Vedeli ste, že pH nápojov ovplyvňuje naše zdravie? Zistite, ktorý nápoj je pre telo ten najlepší.

Zaručený spôsob, ako zlepšiť svoje zdravie vďaka vode.

Čo si ako prvé predstavíte pod pojmom nezdravý životný štýl? Pravdepodobne je to jedlo plné nezdravých tukov, cukrov, pesticídov, rastových hormónov a polotovarov. Veľakrát sa pritom zabúda na to, čo pijete. Sladené nápoje, sýtené vody, energetické nápoje, ovocné džúsy, pivo... Voda ako voda, alebo nie?

Bohužiaľ, nie je tomu tak. Pravidelný a dostatočný prísun tekutín je pre správne fungovanie ľudského tela kľúčový. Dôležitá je však aj kvalita a vlastnosti vody. Máte dostatok pohybu, stravujete sa vyvážene no váš pitný režim tvoria hlavne kolové nápoje? Pozor na tento nešťastný trend. Aj napriek vašej úprimnej snahe byť fit vás tento zlozvyk môže pripraviť o dokonalé zdravie. Vysvetlime si, prečo.

Vedeli ste, že pH kolových nápojov je len na úrovni približne 2,5? To znamená extrémnu kyslosť prekrytú obrovským množstvom sladidla a dosýtenie oxidom uhličitým, ktorého účelom je aj prekrytie nežiadúcich pachutí. Podobnú kyslosť dosahujú aj žalúdočné šťavy a my musíme konštatovať, že pre telo je tento kokteil hotová katastrofa.

Možno ste sa už v minulosti stretli s videami, kedy ľudia tieto nápoje používajú na čistenie toaliet alebo silne znečistených povrchov. Všetky nápoje s hodnotou pH pod 2,7 sa považujú za tzv. dezinfekčnú, nepitnú vodu. Takže áno, ak ich aj doma máte, spotrebujte ich na účinné upratovanie, v žiadnom prípade ale nie ako nápoj vhodný na pitie.

Porovnajme si pH zopár iných, obľúbených nápojov:

  • ovocný džús: 3,5
  • komerčný ľadový čaj: 2,9
  • energetické nápoje: 3,4
  • pivo: 4,4
  • víno: 4,0
  • káva: 5,0
  • čaj: 5,5

Pitný režim zostavený z nápojov s kyslím pH môže spustiť radu problémov. Naruší sa črevná mikroflóra, v tele sa začnú množiť baktérie, plesne a aj vírusy a postupne sa objavujú ďalšie problémy s cievami, pokožkou, kvalitou kostí, kĺbov, vlasov a oveľa viac.

Čo ale piť, aby sme týmto ťažkostiam predišli? Ideálne je hydratovať sa živou, zdraviu prospešnou alkalickou vodou- teda vodou so zásaditou hodnotou pH najlepšie v rozmedzí od 8,5 do 9,5. Revitalizujúci nápoj plný antioxidantov, ktorý je zdravšou alternatívou k pitnej vode z vodovodu.

Kľúč k dlhovekosti je vlastne jednoduchý. Pite dostatok ionizovanej živej vody, konzumujte pestrú stravu bez chémie a do dennej rutiny pridajte primeraný pohyb. A nezabúdajte, zdravie je to najväčšie bohatstvo, aké máme!


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho