Pistácie sú zdravé orechy plné bielkovín a antioxidantov. Viete, aké benefity prinášajú?
Tvaroh je mliečny produkt plný bielkovín. Aké sú jeho výhody? Všetko potrebné sa dozviete v našom článku.
Echinaceová bylinná voda z našej permakultúrnej farmy oplýva liečivou silou prírody. Tu nájdete minimálne 12 problémo...
Prekvapivo pikantná, aromatická a plná živín. Mikro horčica ponúka až 120% odporúčanej dávky vitamínu K.
Menopauza nemusí byť automaticky nepríjemným obdobím v živote ženy. Zmeňte tieto veci a pocítite reálnu zmenu.
Mikro rukola je typická jedným až dvoma lístkami pripevnenými na svetlo zelenej stonke. Je chrumkavá, šťavnatá, pikantná a korenistá. Pre svoju výraznú charakteristickú chuť je vhodná skôr k slaným pokrmom a to akýmkoľvek. Vynikne v šalátoch, hamburgeroch, ako príloha k duseným a pečeným jedlám ale aj ako efektná zdravá dobrota na jednohubkách či chlebíkoch.
BLAHODARNÉ ÚČINKY MIKRO RUKOLY
Mikro rukola je vyhľadávaná pre svoj vysoký obsah vitamínov C, K, A, B, minerálov ako železo, fosfor, horčík, vápnik alebo draslík a prospešných dusičnanov a polyfenolov. Tieto výživné látky vám poskytnú celkové zlepšenia zdravia a podporia tiež myseľ. Navyše, mikro rukola je ľahko stráviteľná a podporuje vstrebávanie živín do krvi.
Výsledky pravidelnej konzumácie uvidíte v týchto aspektoch:
- Posilňuje imunitný systém,
- Pomáha bojovať proti zlému dychu,
- Podporuje športový výkon,
- Pomáha znižovať vysoký krvný tlak,
- Má protirakovinové účinky,
- Podporuje tvorbu sulforafanu,
- Pôsobí ako prevencia pred vznikom osteoporózy,
- Redukuje inzulínovú rezistenciu,
- Obmedzuje nadmernú tvorbu kyselín a pôsobí ako prevencia pred vznikom žalúdočných vredov,
- Podporuje zdravie očí,
- Má protizápalové účinky,
- Pomáha pri atopickej dermatitíde,
- Podporuje tvorbu hemoglobínu,
- Pôsobí ako prevencia pred vznikom polypov v čreve,
- Zlepšuje kondíciu srdca a ciev.
RUKOLA Z HISTORICKÉHO HĽADISKA
História mladej rukoly siaha do starovekého Grécka, kde ju už v 1. storočí používali ako prírodný prostriedok na podporu libida. Podľa zachovaných údajov od gréckeho liečiteľa bola považovaná za rastlinu, ktorá v tele blokuje škodliviny a podporuje zdravé telo a myseľ. Odporúčal ju zároveň konzumovať surovú. Toto územie bolo prirodzeným miestom jej výskytu, odkiaľ sa postupne presídľovaním a cestovaním dostala do celého sveta.