Vedeli ste, že pH nápojov ovplyvňuje naše zdravie? Zistite, ktorý nápoj je pre telo ten najlepší.
Všetko potrebné o kvalitných, domácich vajciach a ich účinkoch na ľudský organizmus.
Čo všetko do života prinesie zdravé stravovanie a aktívny životný štýl? Dozviete sa v našom článku.
Štipľavý, chutný a zdravý. Chren nie je iba surovina na varenie, ale tiež prírodné liečivo našich predkov. Vyskúšate?
Bylinky majú silnú liečivú silu, no na druhú stranu, môžu aj ublížiť. Ako je to s pitím kamilkového čaju počas tehote...
Mikro rukola je typická jedným až dvoma lístkami pripevnenými na svetlo zelenej stonke. Je chrumkavá, šťavnatá, pikantná a korenistá. Pre svoju výraznú charakteristickú chuť je vhodná skôr k slaným pokrmom a to akýmkoľvek. Vynikne v šalátoch, hamburgeroch, ako príloha k duseným a pečeným jedlám ale aj ako efektná zdravá dobrota na jednohubkách či chlebíkoch.
BLAHODARNÉ ÚČINKY MIKRO RUKOLY
Mikro rukola je vyhľadávaná pre svoj vysoký obsah vitamínov C, K, A, B, minerálov ako železo, fosfor, horčík, vápnik alebo draslík a prospešných dusičnanov a polyfenolov. Tieto výživné látky vám poskytnú celkové zlepšenia zdravia a podporia tiež myseľ. Navyše, mikro rukola je ľahko stráviteľná a podporuje vstrebávanie živín do krvi.
Výsledky pravidelnej konzumácie uvidíte v týchto aspektoch:
- Posilňuje imunitný systém,
- Pomáha bojovať proti zlému dychu,
- Podporuje športový výkon,
- Pomáha znižovať vysoký krvný tlak,
- Má protirakovinové účinky,
- Podporuje tvorbu sulforafanu,
- Pôsobí ako prevencia pred vznikom osteoporózy,
- Redukuje inzulínovú rezistenciu,
- Obmedzuje nadmernú tvorbu kyselín a pôsobí ako prevencia pred vznikom žalúdočných vredov,
- Podporuje zdravie očí,
- Má protizápalové účinky,
- Pomáha pri atopickej dermatitíde,
- Podporuje tvorbu hemoglobínu,
- Pôsobí ako prevencia pred vznikom polypov v čreve,
- Zlepšuje kondíciu srdca a ciev.
RUKOLA Z HISTORICKÉHO HĽADISKA
História mladej rukoly siaha do starovekého Grécka, kde ju už v 1. storočí používali ako prírodný prostriedok na podporu libida. Podľa zachovaných údajov od gréckeho liečiteľa bola považovaná za rastlinu, ktorá v tele blokuje škodliviny a podporuje zdravé telo a myseľ. Odporúčal ju zároveň konzumovať surovú. Toto územie bolo prirodzeným miestom jej výskytu, odkiaľ sa postupne presídľovaním a cestovaním dostala do celého sveta.