Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Spoznaj benefity zeleného jačmeňa.

Mladý zelený jačmeň je zázrak z prírody. Štúdie ukazujú, že mikro jačmeň prináša minimálne 15 pozitív.

Spoznaj benefity zeleného jačmeňa.

Mladý zelený jačmeň je právom označovaný aj za superpotravinu. Táto vitamínová bomba je vhodná ako príloha do jedál, no s obľubou ju tiež odšťavujeme. Povieme vám, čo všetko dokáže tento prírodný multifunkčný liek.

V súvislosti s mikro jačmeňom sa môžete stretnúť aj s pomenovaním jačmenná tráva. Ide totiž o mladé listy obilniny, ktorá patrí k najpoužívanejším na svete. Pre jeho silu je často pridávaný do rôznych výživových doplnkov či cukríkov. Majte na pamäti, že je vždy najlepšie dopriať vášmu telu čerstvý, zelený jačmeň od overeného pestovateľa, čím máte zaručenú 100% kvalitu a vysoký obsah nutrientov.

Platí, že pre udržanie maximálnej nutričnej hodnoty by sa mladá jačmenná tráva mala konzumovať v surovom stave, bez tepelnej úpravy. Maximálne povolené zahriatie je na 43°C, vyššia teplota bohužiaľ ničí potrebné enzýmy a antioxidanty ukryté v každom stebielku.

VÝŽIVA UKRYTÁ V MLADOM JAČMENI

Zelený jačmeň je bohatý na vlákninu. Vedeli ste, že iba 10 gramov jačmennej trávy obsahuje až 3 gramy vlákniny? Pri pravidelnej konzumácii si tak hravo doprajete potrebné denné množstvo pre udržanie zdravého tráviaceho traktu.

Ďalej obsahuje vitamíny A, C, K, B-komplex, polyfenoly, flavonoidy, draslík, železo, vápnik, zinok, fosfor, horčík alebo chlorofyl.

BLAHODARNÉ ÚČINKY ZELENÉHO MIKRO JAČMEŇA

Vďaka obrovskému množstvu výživných látok pri pravidelnom užívaní mikro jačmeňa určite spozorujete zlepšenie zdravotného a tiež psychického stavu. Jačmeň sa postará o tieto neduhy:

- Zahraňuje vzniku anémie,

- Upravuje menštruačný cyklus,

- Posilňuje obranyschopnosť organizmu,

- Zlepšuje kvalitu pokožky,

- Pôsobí ako prevencia pred vznikom rakoviny,

- Zlepšuje zrak,

- Podporuje hojenie rán,

- Podporuje trávenie a zabraňuje vzniku zápchy,

- Zlepšuje zdravie ústnej dutiny,

- Zlepšuje kondíciu srdcovo-cievnej sústavy,

- Podporuje hustotu kostí,

- Chráni pred vznikom chronických ochorení,

- Pomáha regulovať hladinu cukru a cholesterolu v krvi,

- Podporuje zdravé chudnutie.

Užívanie mladého zeleného jačmeňa neprináša žiadne nežiadúce vedľajšie účinky a to znamená, že vám môže iba pomôcť. Chuť mikro jačmeňa je typicky trávová a preto je možné, že si na túto typickú vlastnosť budete musieť spočiatku zvyknúť. Ak vám chuť v pokrmoch robí problém, začnite s odšťavovaním a jeho kombináciou so zeleninou a ovocím, ktoré máte radi. Postupne si takto na typickú jačmennú chuť zvyknete a môžete ho zaradiť aj do svojho jedálnička.

Čo sa lepku týka, samotná zelená tráva neobsahuje lepok. Tento sa nachádza iba v zrne a preto by obavy z jeho konzumácie nemali mať ani celiatici. Znášanlivosť vždy spočiatku vyskúšajte na malom množstve.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho