Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Pizza z radavskej farmy.

Talianska láska pretkaná Slovenskou kvalitou? Áno, aj na Slovensku môžete ochutnať pravú, intenzívnu chuť pizze.

Pizza z radavskej farmy.

Pizza zo slovenskej farmy? Áno vieme, že sa radavská farma špecializuje na pravé, slovenské chute a kvalitu. Pri pohľade na naše voňavé kríčky rajčín sme však neodolali a prinášame vám niečo navyše - široko ďaleko najlepšiu taliansku pizzu.

Ako vznikala pizza, ktorú dnes dobre poznáme?

História slova pizza siaha niekde do 9. storočia nášho letopočtu. Obyvatelia stredného a južného talianska takto pomenovali jednoduché produkty z cesta, ktoré dokázali nasýtiť aj chudobnejšiu vrstvu. Moderná pizza s paradajkovou omáčkou a oblohou, ako ju poznáme dnes vznikla pravdepodobne v Neapole, v 18. storočí. Na počesť kráľovnej Margherity pekári upiekli cesto obložené paradajkami, mozzarelou a bazalkou, pričom tieto tri ingrediencie svojou farebnosťou symbolizovali taliansku zástavu. A prvá pizza Margherita bola na svete! Tradičná pizza musí mať jemné, tenké cesto s chrumkavými okrajmi a rajčinovým základom. Následne sa pridáva obloha podľa chutí konzumenta, obľúbené sú však olivy, šunka, salám, syr, artičoky, cibuľa, ančovičky a mnoho iných.

Prečo je pizza z Veselej farmy hriešne dobrá?

Naša pizza je iná, plná znamenitých chutí, vôní a čerstvých surovín ktoré vznikli našimi rukami. Pizza, ktorá vám na tvári vyčarí blažený výraz. Čo robí veselú pizzu výnimočnou?

  1. Základom pizze od Veselej farmy je cesto z kvalitnej múky podľa tradičného, talianskeho receptu. Paradajkový základ, zelenina aj bylinky ktoré nájdete na ceste sú výlučne z našej slnečnej záhrady, pestované s láskou a rešpektom.
  2. Šunka, salám a mäsové výrobky sú domáce, zo slovenského mäsa z ekologického chovu bez antibiotík, hormónov či GMO. Všetky produkty prešli našimi šikovnými rukami a sú plné čistého, čerstvého mäsa. Kvalitu zloženia nemienime na úkor zisku podliezať. Preto u nás nikdy neuvidíte šunky s 50% podielom mäsa alebo salám, v ktorom sú pomleté zvyšky a odpad.
  3. Všetky prísady v tejto lahôdke sú úplne bez chémie. Pri výrobe dbáme na 100% čistotu a hygienu. Aby sme podčiarkli chuť pravého talianska, cesto pečieme v originálnej peci na drevo.

Zaujímavosť: Vedeli ste, že stravou priamo ovplyvňujeme približne 13 000 z 22 000 možných génov? Tento fakt je síce zarážajúci, no priamo odzrkadľuje dôležitosť a vplyv kvalitnej stravy na organizmus a celkové zdravie. Dajte si záležať na kvalite a pôvode potravín. Uprednostnite život bez chémie s láskou voči sebe, svojmu telu a prírode.

Veselá pizza nás sprevádza pri všetkých rodinných posedeniach a naši priatelia ju milujú. Veru, dáme ruku do pece za to, že táto pizza sa stane aj vašou tajnou láskou!


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho