Ak vás trápi jazvenie kože, kľúčom k spokojnosti môžu byť výťažky z bylín. V tomto článku vám povieme, ako môžu oleje...
Čaj z nechtíka je plný antioxidantov, ktoré chránia bunky pred starnutím a degeneráciou. Ponúkame minimálne 19 výhod,...
Bylinné vody získavané destiláciou obsahujú rozpustené látky a silice, ktoré dokážu vašu dennú rutinu zmeniť k lepšie...
Rumančekový olej je úžasná prírodná pomoc na množstvo problémov. Všetko potrebné o tomto zázraku sa dočítate v dnešno...
Med je vitamínová bomba plná antioxidantov. Aké benefity prináša pravidelná konzumácia?
Vajcia sú univerzálna potravina vhodná na varenie, vysmážanie či pečenie. Jedlu dodajú jemnú, lahodnú chuť a poriadnu dávku výživných látok. Na druhú stranu, vajcia sú opradené radou poloprávd a lží. Poznáš 3 základné vajíčkové mýty?
MÝTUS č.1: Vajíčka zvyšujú cholesterol a majú negatívny vplyv na srdcovo cievny systém.
Toto tvrdenie výskumy dávno vyvrátili, bohužiaľ, stygma medzi ľuďmi zostala. Áno, vajce skutočne obsahuje cholesterol, ten však práve naopak pozitívne ovplyvňuje hladinu dobrého HDL cholesterolu. Cholesterol v našom tele zohráva dôležitú úlohu a nesmie sa stať vaším strašiakom.
Dostupné štúdie preukázali pravý opak a teda, že pravidelná konzumácia má pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém a zdravie oka. Tvrdenie, že vajcia zvyšujú cholesterol je teda vedecky vyvrátený mýtus.
MÝTUS č.2: Žĺtok obsahuje príliš veľa tukov, konzumujme iba bielok.
Je pravda, že vaječný bielok je zložený takmer celý z bielkoviny a vody bez tuku. Znamená ale tuk nevyhnutne vždy zlo? Zdravé tuky sú kľúčom k zdravému telu. Bielok a žĺtok obsahujú rozdielne vitamíny a minerály a preto tím Veselej farmy jednoznačne odporúča jesť oboje. Nutričné látky obsiahnuté v žĺtku pomáhajú budovať imunitný systém, znižujú krvný tlak a zmierňujú tráviace ochorenia.
MÝTUS č.3: Vajce je silný alergén a preto je absolútne nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy.
Tento mýtus je nielen hlúpy ale potenciálne aj nebezpečný. Práve naopak, dieťa pre správny zdravý vývoj potrebuje vitamíny, minerály, bielkoviny a rovnako omega 3 mastné kyseliny. Jediné, na čo je nutné prihliadať je dôkladné uvarenie vajíčka.
Strach z pravidelnej konzumácie vajec naozaj nie je na mieste. Stačí, ak si nájdete svoj kvalitný zdroj od sliepok, ktoré žijú spokojným životom. Výživová hodnota a chuť takýchto vajec je úžasná!