Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Koncentrované zelené zdravie: Chlorofyl.

Chlorofyl je jeden z najlepších bojovníkov proti rakovine. Blokuje karcinogénne látky a podporuje okysličenie buniek. Dopĺňajte ho preto pravidelne.

Koncentrované zelené zdravie: Chlorofyl.

Chlorofyl zohráva v raste zdravých, zelených rastlín kľúčovú úlohu. Vedeli ste ale, že je nemenej dôležitý aj pre zdravie nás, ľudí? Pri výbere potravín bohatých na chlorofyl platí, že čím je zelená farba rastliny tmavšia, tým vyšší podiel tejto látky obsahuje.

Chlorofyl je výborným zdrojom vitamínov, esenciálnych aminokyselín a minerálov ako C, A, E, K, železo, magnézium, draslík, vápnik a horčík.

POZITÍVNY VPLYV CHLOROFYLU NA ZDRAVIE

Vplyvom chlorofylu na ľudské telo sa vedci zaoberajú niekoľko rokov. Zaujímavý je napríklad fakt, že užívanie 100 miligramov chlorofylu 3-krát denne počas štyroch mesiacov pomohlo znížiť poškodenie DNA aflatoxínmi až o 55%. Aflatoxíny sú karcinogénne látky, ktoré stoja za vznikom rakoviny. Chlorofyl sa ale dokáže na tieto chemikálie naviazať a prirodzene blokuje ich vstrebateľnosť, čím telo chráni pred vznikom nádorov.

Počas tohto obdobia sa tiež zistilo, že nášmu organizmu môže priniesť radu benefitov, ako:

- Pomáha budovať silný imunitný systém,

- Pôsobí ako silný antioxidant,

- Okysličuje telo,

- Spomaľuje starnutie,

- Ochraňuje pečeň,

- Zabraňuje vzniku anémie,

- Podiela sa na detoxikácii krvi,

- Čistí črevá a vytvára vhodné prostredie pre tzv. dobré baktérie,

- Pôsobí ako prevencia pred rakovinou,

- Dodáva energiu,

- Podporuje zdravý spánok,

- Upravuje menštruačný cyklus a reguluje silné krvácanie,

- Zlepšuje zdravie ústnej dutiny,

- Má protiplesňový, antibakteriálny a protizápalový účinok,

- Podporuje regeneráciu kože a tkanív,

- Podporuje zdravé chudnutie.

SPÔSOBY, AKO DOPĹŇAŤ CHLOROFYL

S chlorofylom sa bežne stretnete v prirodzenej forme, teda v zelených rastlinách alebo vo výživových doplnkoch vo forme tabliet, sprejov či práškov. Pre čo najlepšie výsledky a vstrebávanie chlorofylu do tela je vhodné ho prijímať v prirodzenej, čerstvej forme. To znamená, že siahnete po:

- Mikrozelenine, ktorá je na chlorofyl bohatá a môžete ju konzumovať na dennej báze,

- Šťavách s prirodzeným obsahom chlorofylu.

Šťavy s ľahko vstrebateľným chlorofylom z čerstvej mikrozeleniny kúpite priamo u nás. V ponuke nájdete tieto dve základné šťavy:

1. Jablková s chlorofylom a vitamínom C - základ šťavy tvorí vždy sladké, odšťavené jablko zo slovenskej farmy s pridaným vitamínom C, ktorý funguje ako prírodný konzervant. Chlorofyl do štiav dodávame odšťavením najmä dvoch druhov mikrozeleniny a to mikro jačmeňa a mikro brokolice. Tieto druhy majú silný protirakovinový a protizápalový účinok.

2. Zázvorový shot - silný, pikantný životabudič, ktorý zmení vašu obranyschopnosť organizmu na nespoznanie.

A na záver nezabúdajte, že potreba zelených potravín v jedálničku je nevyhnutná. Chlorofyl totiž okrem ostatných pozitív prenáša kyslík, čím zvyšuje okysličenie buniek. A kyslík je predsa život!


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho