Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Ekologické upratovanie: Ako na to?

Návod, ako postupne zahodiť všetky plasty a chémiu z vašej domácnosti.

Ekologické upratovanie: Ako na to?

Nie je nič výnimočné počas jedného sobotného upratovania príbytku minúť aj celú rolku kuchynských utierok. Popritom používame agresívne, chemické čistiace prostriedky a enviromentálna pohroma je na svete.

Ako efektívne upratovať a popritom vyprodukovať čo najmenší odpad? Vyskúšajte zopár jednoduchých zero-waste nápadov, ktoré zmenia vašu domácnosť na nepoznanie.

  1. V prvom rade prestaňte kupovať zbytočné, jednorázové čistiace alebo vlhčené utierky. Na efektívne vyčistenie povrchov vám postačí kvalitná bavlnená utierka, ktorú môžete opakovane prať. Tento krok vám šetrí miesto v špajze a nemalé peniaze za papierové produkty, ktoré je nutné dokupovať neustále. Dobrým riešením sú tiež špeciálne handričky z prateľného, bambusového vlákna.

  1. Zaobstarajte si ekologickú hubku. Prírodná lufa má jemné vlákna vďaka čomu je vhodná na šetrné čistenie pleti, zeleniny a ovocia, na riad ale aj na čistenie povrchov, ktoré sú inak ťažšie dostupné. Po jej opotrebovaní je tento prirodzený materiál možno kompostovať.

  1. Stavte na ekologické kefy. Hovoríme o dreveno-kovových kefách s prírodnými štetinami alebo vláknami rastlinného pôvodu. Kefy sú dostupné v rôznych veľkostiach a zvoliť si môžete aj rôznu tvrdosť vlákna. Kefy dokážu efektívne čistiť riad ale aj väčšie plochy ako napríklad kúpeľne. Hlavice sú zväčša vymeniteľné, čo znásobuje ekologickosť tohto výrobku.

S týmito troma základnými pomocníkmi vám pôjde upratovanie a čistenie jedna radosť. Navyše, prírodný dizajn pôsobí v interiéry mimoriadne luxusne a príjemne. Postupne sa tak zbavíte prebytočného plastu a papierových utierok, ktoré sú vhodné iba na jedno použitie. K dokonalej čistote stačí použiť vodu čistenú ozónom s antibakteriálnymi účinkami a máme hotovo!

Zaujala vás téma ekologického čistenia v domácnostiach? Nakuknite aj do ďalšieho článku, ktorý vám napovie, ako ekologicky prevoňať domácnosť.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho