Mäta zohráva na našej farme dôležitú rolu. Pestujeme ju bez chémie a vyrábame z nej olej, hydrolát, nápoje, omáčky a ...
Astma dokáže typickými príznakmi poriadne znepríjemniť život. Naučte sa ich regulovať vďaka olejom.
Výborná do šalátov alebo na prípravu čerstvých štiav s liečebným účinkom. Spoznaj prírodnú zbraň z každej stránky.
Rodinná, permakultúrna farma, ktorá pestuje s láskou a rešpektom k prírode. Spoznajte dôležitosť ovocia a zeleniny v ...
Mladé kelové výhonky obsahujú až 40-násobne vyššie množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov a iných prospešných z...
Rýchly recept s výsledkom rovnajúcim sa dokonalému gastronomickému zážitku? Vyskúšajte tieto nepečené tyčinky. Naozaj, nepreháňame. Toto jedlo je božské a zmizne skôr, ako stihne čokoláda navrchu stuhnúť!
Ingrediencie:
Vrch a spodok:
85 g vlašský orech
35g kvalitné kakao
50g ovsené vločky
70g arašidové maslo 100%
7ks sušené figy z Radavy (namočené aspoň hodinu vopred)
Stredná vrstva:
100g sušené figy z Radavy (namočené aspoň hodinu vopred)
50g arašidové maslo 100%
Čokoládová poleva:
50g horká čokoláda
30g arašidy
Postup:
1. Zmes na vrchnú a spodnú vrstvu pripravíme tak, že všetky ingrediencie nasypeme do výkonného mixéra a mixujeme dovtedy, kým nezvnikne lepivá, homogénna zmes. Ak sa zmes nespojila, pridajte 1-3 polievkové lyžice vody.
2. Následne zmes rozdeľte do dvoch častí. Prvú polovicu vložte do pekáča alebo inej nádoby a vytvorte celistvú, spodnú vrstvu.
3. Pri výrobe strednej vrstvy postupujte rovnako, teda figy a arašidové maslo vymixujte na sladký krém. Navrstvite ho na prvú časť pripraveného cesta a proces zakončite položením druhej polovice cesta. Koláčik vložte zachladiť do chladničky, ideálne však mrazničky na hodinu.
4. Zatiaľ si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a nakrájajte zvyšné arašidy. Zachladený raw koláč nakrájajte na tyčinky a každý kúsok polejte roztopenou čokoládou. Na záver posypte posekanými arašidmi a tyčinky dajte opäť zachladiť tak, aby poleva stuhla. Hotovo!