Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Nepečené RAW vegan figové tyčinky

Rýchle, chutné, výživné, sýte a zdravé. Vyskúšajte si pripraviť tieto tyčinky!

Nepečené RAW vegan figové tyčinky

Rýchly recept s výsledkom rovnajúcim sa dokonalému gastronomickému zážitku? Vyskúšajte tieto nepečené tyčinky. Naozaj, nepreháňame. Toto jedlo je božské a zmizne skôr, ako stihne čokoláda navrchu stuhnúť!

Ingrediencie:

Vrch a spodok:

85 g vlašský orech

35g kvalitné kakao

50g ovsené vločky

70g arašidové maslo 100%

7ks sušené figy z Radavy (namočené aspoň hodinu vopred)

Stredná vrstva:

100g sušené figy z Radavy (namočené aspoň hodinu vopred)

50g arašidové maslo 100%

Čokoládová poleva:

50g horká čokoláda

30g arašidy

Postup:

1. Zmes na vrchnú a spodnú vrstvu pripravíme tak, že všetky ingrediencie nasypeme do výkonného mixéra a mixujeme dovtedy, kým nezvnikne lepivá, homogénna zmes. Ak sa zmes nespojila, pridajte 1-3 polievkové lyžice vody.

2. Následne zmes rozdeľte do dvoch častí. Prvú polovicu vložte do pekáča alebo inej nádoby a vytvorte celistvú, spodnú vrstvu.

3. Pri výrobe strednej vrstvy postupujte rovnako, teda figy a arašidové maslo vymixujte na sladký krém. Navrstvite ho na prvú časť pripraveného cesta a proces zakončite položením druhej polovice cesta. Koláčik vložte zachladiť do chladničky, ideálne však mrazničky na hodinu.

4. Zatiaľ si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a nakrájajte zvyšné arašidy. Zachladený raw koláč nakrájajte na tyčinky a každý kúsok polejte roztopenou čokoládou. Na záver posypte posekanými arašidmi a tyčinky dajte opäť zachladiť tak, aby poleva stuhla. Hotovo!


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho