Echinacea posilňuje imunitný systém a pomáha predchádzať rôznym ochoreniam. Spoznajte jej ďalšie pozitívne stránky.
Talianska láska pretkaná Slovenskou kvalitou? Áno, aj na Slovensku môžete ochutnať pravú, intenzívnu chuť pizze.
Milujete pizzu? Poďte sa pozrieť, či je vaša obľúbená pizza medzi top svetovou 10.
Zelenina a ovocie sú základom zdravých čriev. Ponúkame vám kompletného sprievodcu tekutým zdravím.
Bylinky majú silnú liečivú silu, no na druhú stranu, môžu aj ublížiť. Ako je to s pitím kamilkového čaju počas tehote...
Rýchly recept s výsledkom rovnajúcim sa dokonalému gastronomickému zážitku? Vyskúšajte tieto nepečené tyčinky. Naozaj, nepreháňame. Toto jedlo je božské a zmizne skôr, ako stihne čokoláda navrchu stuhnúť!
Ingrediencie:
Vrch a spodok:
85 g vlašský orech
35g kvalitné kakao
50g ovsené vločky
70g arašidové maslo 100%
7ks sušené figy z Radavy (namočené aspoň hodinu vopred)
Stredná vrstva:
100g sušené figy z Radavy (namočené aspoň hodinu vopred)
50g arašidové maslo 100%
Čokoládová poleva:
50g horká čokoláda
30g arašidy
Postup:
1. Zmes na vrchnú a spodnú vrstvu pripravíme tak, že všetky ingrediencie nasypeme do výkonného mixéra a mixujeme dovtedy, kým nezvnikne lepivá, homogénna zmes. Ak sa zmes nespojila, pridajte 1-3 polievkové lyžice vody.
2. Následne zmes rozdeľte do dvoch častí. Prvú polovicu vložte do pekáča alebo inej nádoby a vytvorte celistvú, spodnú vrstvu.
3. Pri výrobe strednej vrstvy postupujte rovnako, teda figy a arašidové maslo vymixujte na sladký krém. Navrstvite ho na prvú časť pripraveného cesta a proces zakončite položením druhej polovice cesta. Koláčik vložte zachladiť do chladničky, ideálne však mrazničky na hodinu.
4. Zatiaľ si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a nakrájajte zvyšné arašidy. Zachladený raw koláč nakrájajte na tyčinky a každý kúsok polejte roztopenou čokoládou. Na záver posypte posekanými arašidmi a tyčinky dajte opäť zachladiť tak, aby poleva stuhla. Hotovo!