Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Veľké rozdelenie esenciálnych olejov podľa typov pleti

Na každý typ pleti sa nájde vhodný esenciálny olej, ktorý pozdvihne jej kvalitu a vitalitu na vyššiu úroveň. Chcete vedieť viac?

Veľké rozdelenie esenciálnych olejov podľa typov pleti

Radi by ste vyskúšali silu esenciálnych olejov z Veselej farmy na vlastnej koži no neviete, ktorým produktom začať? Trápia vás kožné nedokonalosti ako suchá pokožka, dermatitída, akné alebo bylinné výťažky chcete vyskúšať len s cieľom prežiariť, vyživiť a omladiť svoju pleť? Prinášame vám článok o vhodnosti jednotlivých esenciálnych olejov s dôrazom na typ pleti. Poďme spolu na to!

TYPY PLETI A VHODNOSŤ ESENCIÁLNYCH OLEJOV

Esenciálne oleje v 100% prírodnej kvalite sú to najlepšie, čo svojej pleti môžete dopriať. Zriedením v nosnom oleji alebo bylinnom hydroláte získate omladzujúci produkt za málo peňazí s výbornou efektívnosťou.

Vyberať môžete podľa tohto návodu a jednotlivých charakteristík olejov:

1. Suchá pleť: suchá pleť vás môže trápiť počas celého života no môže prísť aj sezónne, napríklad v zimnom období. Pre hydratáciu a výživu suchej a mdlej pokožky odporúčame vyskúšať levanduľový olej, ktorý pomáha udržiavať prirodzenú vlhkosť v pokožke alebo rumanček, ktorý zároveň okrem hydratácie zabezpečí aj regeneráciu kože a jemné vyhladenie vrások.

2. Normálna pleť: ak je vaša pleť normálna bez viditeľných nedostatkov, máte vyhraté. Pri tomto type pleti si môžete dopriať preventívnu starostlivosť napríklad pomocou ružového oleja, ktorý spomaľuje starnutie a pleť chráni pred pôsobením voľných radikálov.

3. Mastná pleť: ak vás trápi rýchle mastenie pleti, budete potrebovať zvýšenú dávku čistoty, ktorú zabezpečí napríklad mätový olej. Pleť vyčistí, odmastí, vydezinfikuje a tým zabráni prípadnému upchávaniu pórov alebo tvorbe akné. Navyše, postupom času a pravidelným používaním zabezpečí redukciu tvorby kožného mazu.

4. Problematická pleť: je typická tvorbou akné alebo iných kožných nedokonalostí, ktoré spravidla vznikajú nahromadením baktérií a následným vznikom zápalu v mieste. Ideálne sú v tomto prípade všetky protizápalové oleje s antibakteriálnym účinkom, ako výťažok z levandule, mäty ale aj ruže.

5. Citlivá pleť: citlivá pleť je charakteristická častým podráždením, tvorbou dermatitíd, ekzémov a iných problémov. Vyžaduje si preto veľmi šetrnú starostlivosť a čo najprírodnejšiu kozmetiku. Citlivá pleť ocení nechtíkový olej, ktorý pomáha pleť upokojovať, tíši prípadné zápaly na koži, spomaľuje starnutie, vyživuje pleť, redukuje vrásky a urýchľuje regeneráciu kožných tkanív.

Pre nabitie pleti všetkým, čo príroda ponúka, odporúčame vyskúšať niekoľko spôsobov aplikácie esenciálnych olejov. Je len na vás, pre ktorý sa v konečnom výsledku rozhodnete a stane sa súčasťou vašej pravidelnej starostlivosti o pleť. Esenciálny olej môžete:

- Zmiešať s obľúbeným krémom na pleť,

- Pridať do masky,

- Dodať pleti naparovaním alebo kúpeľom,

- Zmiešať pár kvapiek s kvalitným jojobovým, hroznovým, makovým alebo iným olejom vhodným pre vás typ pleti,

- Masírovať do pleti jemnými krúživými pohybmi.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho