Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Návod na dokonalú pleť vďaka bylinným extraktom

Krásnu, sviežu a zdravú pleť môžete získať pomocou bylinných vôd a olejov. Pri starostlivosti o pokožku dodržte tieto 4 kroky.

Návod na dokonalú pleť vďaka bylinným extraktom

Vyskúšali ste už celú hromadu produktov na pleť no aj tak vás trápia nedokonalosti? Suchá alebo mastná pokožka, vyrážky, začervenanie, upchaté póry, dermatitída, vrásky a oveľa viac dokážu vyriešiť bylinné hydroláty, ktoré sú výsledkom destilačného procesu.

Ak ste sa rozhodli zlepšiť kvalitu svojej pleti, začítajte sa do dnešného jednoduchého návodu na pleťovú starostlivosť z Veselej farmy. Zlepšenie kvality pleti príde už po prvom týždni a ak vydržíte, viditeľnosť výsledkov sa bude postupne stupňovať.

V starostlivosti o pleť zohľadňujeme vždy ročné obdobie, vonkajšie a vnútorné vplyvy na kožu a momentálny stav. Ak vás napríklad trápi problematická pleť so sklonom k tvorbe akné, vyskúšajte extrakty z levandule. Ak vás naopak trápi suchá pleť bez života a potrebnej výživy, správnou voľbou bude nechtík lekársky.

4 KROKY K DOKONALEJ PLETI

1. Vyčistenie pleti vodou - v prvom kroku jemne vyčistite pleť čistou vodou. Ak vás trápi mastná pleť, pridať môžete aj jeden z kozmetických ílov, ktoré pomôžu z pleti jemne odstrániť odumreté čiastočky kože.

2. Zjednotenie pleti pomocou hydrosolu - v ďalšej fáze môžete bylinnú vodu nastriekať priamo na tvár alebo na kozmetický tampón, ktorým jemne, krúživými pohybmi vpravujeme účinné látky z hydrosolu priamo do pleti. Výsledkom je tonizovaná, svieža pleť s prirodzenou bariérou proti baktériám. Výber správneho druhu je na vás, medzi našich favoritov však patria ružový, levanduľový a mätový hydrolát.

3. Sérum - v treťom kroku môžete naniesť sérum podľa typu svojej pleti, do ktorého pridáte kvapku esenciálneho oleja z bylín. Neodporúčame použiť väčšie množstvo, nakoľko sú naše esenciálne oleje silno koncentrované a prvotriednej kvality. Sérum spolu s olejom nechajte prirodzene vsiaknuť do pokožky a až potom prejdite k ďalšej fáze.

4. Krém - v poslednom kroku dodajte pleti extra výživu a hydratáciu v podobe pleťového krému. Ak chcete vyskúšať 100% prírodnú starostlivosť, riešením je aj jemné navlhčenie pleti bylinným hydrosol a následné potretie panenským rastlinným olejom. Zatiaľ čo mastnej pleti vyhovuje hroznový alebo jojobový olej, normálna pleť ocení napríklad makový a konopný olej. Suchú pleť bude potrebovať ťažší, výživnejší olej, napríklad olej z makadamových orechov.

Počas horúcich letných dní nezabúdajte na ochranu pred slnkom. Z rastlinného sveta poskytujú prirodzenú ochranu výťažky z mrkvy, malinových jadier, kokosa alebo nechtíka.

Tip na záver:

Ku krásnej pleti bezpochyby patrí aj dostatočná a kvalitná hydratácia. Vzhľadom k vašej váhe a veku by ste počas dňa mali vypiť aspoň 2 litre tekutín. Gro pitného režimu by mala tvoriť čistá voda, zvyšok môžete dopĺňať aj bylinnými čajmi alebo limonádami z bylinných hydrolátov.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho