Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Návod, ako zjemniť jazvy a strie pomocou bylín

Ak vás trápi jazvenie kože, kľúčom k spokojnosti môžu byť výťažky z bylín. V tomto článku vám povieme, ako môžu oleje pomôcť na ceste ku krásnej pokožke.

Návod, ako zjemniť jazvy a strie pomocou bylín

Každá jazva je spomienkou na nejakú životnú udalosť, či už príjemnú alebo naopak. Ak vás však tieto pamiatky na pokožke trápia, vždy sa nájde riešenie, ako ich viditeľnosť zmenšiť. Vedeli ste, že o zjemnenie jaziev a strií sa dokážu postarať aj niektoré druhy esenciálnych olejov?

PÔSOBENIE ESENCIÁLNYCH OLEJOV NA POKOŽKU A JAZVY

Či už hľadáte účinnú prevenciu pred vznikom nepekných, výrazných jaziev alebo sa snažíte o zjemnenie existujúcich, esenciálne oleje pokožke pomôžu v mnohých smeroch:

- zmierňujú zápaly,

- znižujú začervenanie pokožky,

- dezinfikujú a čistia rany,

- tonizujú pleť,

- podporujú regeneráciu tkaniva,

- podporujú hojenie rán čím predchádzajú tvorbe jaziev,

- zlepšujú kvalitu a elasticitu pokožky,

- zlepšujú hydratáciu a výživu tkaniva.

ESENCIÁLNE OLEJE PRE ZJAZVENÚ POKOŽKU

Aby ste silu prírody mohli vyskúšať doslova na vlastnej koži, prinášame vám niekoľko druhov esenciálnych olejov, ktoré sú na prevenciu a liečbu jaziev najvhodnejšie. Vyskúšať môžete:

1. levanduľový olej - má antibakteriálny, antimykotický a protizápalový účinok. Práve tento druh sa považuje za mimoriadne vhodný aj vďaka odborným štúdiám v ktorých sa zistilo, že levanduľový extrakt podporuje tvorbu potrebného kolagénu v ranách, čím zlepšuje a urýchľuje aj samotné hojenie poškodeného tkaniva. Ideálne je však použiť jeho prírodnú silu hneď v začiatku liečby. Výsledky po použití levanduľového oleja sa objavia už približne po týždni liečby.

2. ružový olej - tento druh oleja pomáha redukovať jazvy, nedokonalosti po akné ale aj vrásky. Ružový olej je jemný a pre pleť či pokožku tela veľmi prospešný. Jazvy a to aj väčšie pooperačné jazvy dokáže preukázateľne zmenšiť. Eliminuje totiž začervenanie a podráždenie tkaniva, ranu jemne čistí a zároveň sťahuje. Viditeľné výsledky sa podľa výskumov dostavia o približne 6 týždňov v prípade, že si ružový olej budete na miesto aplikovať 2-krát denne.

3. nechtíkový olej - jeden z najlepších olejov pre pokožku je práve nechtíkový. Pomáha hojiť rany, eliminuje riziko vzniku infekcie, potláča akné, zjemňuje vrásky, strie a samozrejme aj jazvy. Pokožku okrem toho vyživuje, podporuje tvorbu kožného kolagénu, napína ju a spomaľuje jej starnutie.

VÝBER A POUŽITIE ESENCIÁLNYCH OLEJOV

Pri výbere esenciálnych olejov buďte obzvlášť opatrný. Na trhu je totiž obrovské množstvo nekvalitných, syntetických produktov, ktoré sa ako prírodné výťažky iba tvária, no pri pohľade na zloženie zistíte pravý opak.

Kvalitné esenciálne oleje musia byť 100% výťažkom z byliny. V žiadnom prípade nesmú byť pridávané umelé arómy, farbivá, konzervanty, či iné zbytočné a tiež zdraviu škodlivé látky.

Esenciálne oleje z Veselej farmy sú prvotriednym produktom z bylín, ktoré sú pestované úplne bez chémie. Pri celom procese spracovania a výroby dbáme na opatrnosť, hygienu, precíznosť a odbornosť.

Pred použitím esenciálne oleje nezabudnite vždy zriediť v nosnom oleji. Na tieto účely postačí riedenie v pomere 5%, maximálne však 10%.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho