Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Ružový hydrosol zlepšuje zdravie očí: Ako ho správne použiť?

Ružová voda nie je vhodná len pre pleť, ale aj pre zdravie očí. Prípady, kedy pomôže, nájdete v dnešnom článku.

Ružový hydrosol zlepšuje zdravie očí: Ako ho správne použiť?

O sile ružovej vody a jej pozitívnom vplyve na zdravie a pokožku sme už čo to popísali, vedeli ste ale, že tento nádherne voňajúci hydrosol dokáže pomôcť aj pri problémoch s očami? V dnešnej téme sa budeme venovať očným ochoreniam a problémom, pri ktorých je nápomocný práve ružový hydrolát z Veselej farmy.

RUŽOVÁ VODA A JEJ BENEFITY PRE OČI

Výhodám, ktoré prináša ružová voda sa venovali aj niektoré štúdie. Zistilo sa, že ružová voda dokáže pomôcť pri rôznych bežných, aj vážnejších ťažkostiach.

Patria sem napríklad:

1. Preťaženie očí, namáhané oči vplyvom práce s počítačom - ružová voda pomôže oči upokojiť a efektívne zrelaxuje telo i myseľ. Postačí do ružového hydrolátu namočiť kozmetický tampón, ktorý priložíme na 10 minút na oko.

2. Zápal spojiviek - sa prejavuje začervenaním spojiviek, citlivosťou oka, pálením, svrbením a slzením oka. Ide o infekciu spôsobenú baktériami, vírusmi alebo alergickou reakciou, ktoré je možné potlačiť pravidelným používaním ružového hydrolátu. Pri častých zápaloch očných spojiviek odporúčame okrem používania ružovej vody zaradiť do jedálnička potraviny bohaté na betakarotén.

3. Infekcia slzných vačkov - tzv. dakryocisticída, sa prejavuje opuchom, zápalom a začervenaním. Ak infekciu podchytíte včas, pomôže zábal z ružového hydrolátu.

4. Suché oči - ružová voda je účinná aj pri suchosti očí. Sprievodným javom tohto problému je podráždenie oka, pálenie a čo je horšie, nedostatočnou tvorbou sĺz oko nemá možnosť sa prirodzene čistiť od prachu a iných nečistôt. Ružová voda je mimoriadne šetrná a vhodná aj na citlivé oči, preto sa ju nemusíte báť použiť aj na prečistenie oka.

5. Šedý zákal - tento problém je vážnym ochorením, ktoré bohužiaľ ružová voda nedokáže vyliečiť, môže však uľaviť pri počiatočných, nepríjemných príznakoch ako suchosť oka, zhoršené a rozmazané videnie, citlivosť a podráždenie.

SPÔSOBY POUŽITIE RUŽOVEJ VODY PRE ZDRAVÉ OČI

Viete, ako je najlepšie využiť ružový hydrolát na pomoc pri očných ťažkostiach? Vyskúšajte tieto spôsoby:

- Umývanie očí ružovým hydrolátom,

- Kvapkanie do očí,

- Obklad pomocou vaty alebo kozmetického tampóna.

Ružová voda je efektívnou súčasťou doplnkovej liečby ochorení oka. Je veľmi jemná a vhodná aj pre citlivých jedincov, ak sa však náhodou u vás po jej použití objaví akýkoľvek nepríjemný pocit, napríklad štípanie alebo podráždenie oka, prestaňte ju na tento účel používať.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho