Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Používanie ružového hydrosolu zmierňuje akné. Zisti viac!

Ružová voda je jemný, čisto prírodný prípravok pre čistenie, dezinfekciu, tonizáciu a omladenie pleti. Ako pomôže v boji proti akné?

Používanie ružového hydrosolu zmierňuje akné. Zisti viac!

Ružový hydrolát je kvetinová voda vyrábaná pomocou destilácie ružových lupeňov. Najvyhľadávanejšou je na Blízkom východe, kde sa používa ako tradičná komodita pre krásu a zdravie po celé tisícročia.

Rozhodli sme sa ukázať ženám na Slovensku silu tejto rastliny a preto na našej Veselej farme pestujeme ružové záhony úplne bez chémie, z ktorých následne pomocou pary pripravujeme liečivé oleje a vody .

RUŽOVÁ VODA PROTI AKNÉ

Hydrolát z ružových lupienkov má protizápalové, antibakteriálne a sťahujúce účinky. Okrem toho dokáže vyrovnávať ph pokožky a obsahuje pre pleť potrebné antioxidanty. Pravidelné nanášanie ružovej vody na pleť pomôže týmito spôsobmi:

- Stiahne zápal, zmenší opuch miesta, bolestivosť a aj začervenanie,

- Je bohatá na vitamín C a fenoly, ktoré nielen potláčajú zápalové procesy ale zároveň spomaľujú starnutie pokožky a udržiavajú jej svieži vzhľad,

- Ničí baktérie a postihnuté miesto prirodzene dezinfikuje,

- Urýchľuje hojenie rán, popálenín, jaziev a vyrážok,

- Udržiavaním vhodného ph pokožky potláča podráždenie a citlivosť pleti,

- Čistí a tonizuje pleť, dokáže tiež potlačiť začervenanie a ďalšie nedokonalosti,

- Vďaka obsahu trieslovín sťahuje póry, čím predchádza vzniku ďalších nedokonalostí,

- Pleť vyživuje a dodáva jej zdravý, príjemný vzhľad.

SPÔSOBY SPRÁVNEJ APLIKÁCIE RUŽOVEJ VODY NA PLEŤ

Rozhodli ste sa vyskúšať prírodnú silu nášho prvotriedneho ružového hydrolátu? Ponúkame vám niekoľko spôsobov, ako ružovú vodu aplikovať na pleť tak, aby ste z jej benefitov vyťažili čo najviac:

1. Nastriekanie pomocou aplikátora - týmto spôsobom si môžete pleť hydratovať niekoľko krát denne. Ružová voda pleť osvieži nielen počas horúcich letných dní, ale pomôže aj zlepšiť vašu náladu a podporí pracovné výsledky.

2. Čistenie pleti - ak máte problematickú pleť, zaraďte do svojej čistiacej rutiny ružový hydrolát, s ktorým vyčistíte a tonizujete pleť pravidelne ráno a večer.

3. Zábal - do ružovej vody môžete namočiť akúkoľvek bavlnenú tkaninu, napríklad vreckovku alebo utierku. Nájdite si na seba čas, tkaninou si prekryte pleť a týmto spôsobom relaxujte aspoň 20 minút. Ružová voda si zatiaľ urobí svoju prácu a pomôže vám zmierniť zápaly či prejavy akné.

4. Maska - ružovú vodu môžete pridať aj do iných kozmetických prípravkov, alebo si pripraviť domácu masku s obsahom tohto dezinfekčného daru prírody. Na akné je výborná zmes ružovej vody prípadne esenciálneho oleja z ruže stolistej, medu, škorice a jogurtu.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho