Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Rumančekový éterický olej: 5 spôsobov, ako ho využiť.

Rumančekový olej je úžasná prírodná pomoc na množstvo problémov. Všetko potrebné o tomto zázraku sa dočítate v dnešnom článku.

Rumančekový éterický olej: 5 spôsobov, ako ho využiť.

Éterický olej z rumančeka z Veselej farmy je silno koncentrovaný extrakt z kvetu tejto bylinky, ktorý dokáže pomôcť pri rôznych nepríjemných stavoch. Táto bylina sa s obľubou využívala už v starovekom Ríme alebo Grécku. Ako je možné pomôcť si vďaka liečivým látkam z rumančeka?

PROBLÉMY, KTORÉ POMÁHA RIEŠIŤ RUMANČEKOVÝ OLEJ

Rumančekový olej obsahuje azulén, bisaboláty, flavonoidy a ďalšie zdraviu prospešné látky. Tieto majú silný protizápalový a utišujúci účinok. Okrem toho nášmu telu pomáha riešiť radu nepríjemných zdravotných problémov, ako napríklad:

- Popáleniny od slnka,

- Nafukovanie a zlé trávenie,

- Žalúdočné alebo črevné kŕče,

- Uvoľnenie svalov,

- Podporuje rýchlejšie hojenie rán,

- Podporuje regeneráciu tkaniva čím znižuje aj riziko vzniku jaziev,

- Podporuje liečbu ekzémov, výsevov alebo akné,

- Bojuje proti vyťaženiu, stresu a úzkosti,

- Podporuje spánok a má mierny sedatívny účinok,

- Zmenšuje bolesť a eliminuje zápalové procesy v tele,

- Zmierňuje artritídu,

- Má protirakovinový účinok.

SPÔSOBY, AKO POUŽIŤ RUMANČEKOVÝ OLEJ

Tento éterický olej môžete využiť na pomoc pri zdravotných problémoch, psychických problémoch ale aj v domácnosti. Poznáte spôsoby, ako rumančekový olej využiť naplno?

1. Inhalovanie - vdychovanie tohto éterického oleja pomôže najmä pri infekciách horných dýchacích ciest, pomôže potlačiť zápal a spriechodniť dýchanie. Rovnako je vdychovanie nápomocné aj pri riešení problémov so spánkom alebo bolesťou hlavy. Zamerajte sa pomalé a hlboké dýchanie po dobu približne 5 minút. Pri problémoch procedúru opakujte pravidelne.

2. Prevoňanie príbytku - éterický olej z rumančeka je možné nakvapkať aj do difúzera. Odparovaním silíc do priestoru sa príbytok príjemne prevonia a rumanček vám dodá pokoj, relax a pomôže pri náročných dňoch.

3. Lokálna aplikáciana pokožku - rumančekový olej je možné aplikovať aj na pokožku alebo ho pridať ho krémov, šampónov alebo masiek. Nakoľko je náš éterický olej silný, vždy je vhodné ho pred nanesením na kožu zriediť.

4. Masáž, obklad alebo kúpeľ - ak si chcete naozaj plnohodnotne oddýchnuť, vychutnajte si masáž tak, že do panenského oleja pridáte pár kvapiek rumančekového oleja. Ako nosný olej môžete použiť napríklad kokosový, jojobový alebo mandľový olej. Rovnako si pár kvapiek uvoľňujúceho harmančekového oleja môžete vychutnať aj v kúpeli.

Ak vaša domáca lekárnička neobsahuje kvalitný rumančekový olej, určite ho odporúčame dokúpiť. Tento liek z prírody totiž pri pravidelnom užívaní dokáže plnohodnotne nahradiť niektoré druhy komerčných liekov, ktoré telu nie sú prirodzené.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho