Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

7 benefitov pitia kamilkového čaju

Kamilkový čaj je lahodný a príjemne aromatický. Pozrite sa, aké liečivé účinky prináša.

7 benefitov pitia kamilkového čaju

Čaj z rumančeka kamilkového je chutný, aromatický a upokojujúci. Okrem toho vám však jeho pravidelné pitie môže priniesť radu zdravotných výhod. V dnešnom článku vám preto zhrnieme hlavné blahodarné účinky, ktoré tento nápoj prináša.

POZITÍVA RUMANČEKOVÉHO ČAJU

Ak obľubujete pitie čerstvého čaju, no hľadáte alternatívu za zelený čaj bez kofeínu, výborným je práve kamilkový čaj plný antioxidantov. Vďaka svojmu zloženiu pomáha pri týchto zdravotných problémoch:

1. Podporuje kvalitný spánok a upokojuje - ak vás trápi nespavosť, prerušovaný spánok alebo prechádzate stresujúcim obdobím, 2 šálky čerstvého rumančekového čaju sú správnym riešením. Táto bylinka totiž obsahuje antioxidant apigenín, ktorý priamo ovplyvňuje mozgové receptory. Nespavosť dokáže riešiť dokonca aj v tehotenstve.

2. Podporuje trávenie - harmanček potláča tráviace problémy a prípadné zápaly žalúdka alebo čriev. Pomáha tíšiť bolesť, potláča hnačky, plynatosť a pôsobí aj ako prevencia pred vznikom žalúdočných vredov.

3. Prevencia pred vznikom a rastom nádorov - antioxidanty v harmančeku vykazujú pozitívne výsledky najmä pri prevencii pred vznikom rakoviny prostaty, maternice, prsníka a tráviaceho traktu.

4. Reguluje hladinu cukru v krvi - Na základe štúdií sa potvrdilo, že harmančekový čaj preukázateľne zlepšil stav skúmanej skupiny ľudí, ktorí trpeli diabetesom. Táto bylina dokáže okrem iného tiež pomôcť eliminovať zápal pankreasu, ktorého úlohou je produkcia potrebného inzulínu. V tomto prípade sa odporúča harmančekový čaj piť najmä po jedle.

5. Podporuje srdcovo-cievnu sústavu - vďaka flavónom, ktoré táto bylina obsahuje, dokáže regulovať hladinu cholesterolu v krvi a tiež krvný tlak. V konečnom dôsledku tak pôsobí ako prevencia pred poškodením cievnej sústavy a vznikom vážnych chronických ochorení.

6. Podporuje imunitný systém - táto bylinka zlepšuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu a pomáha tiež rýchlejšie poraziť zdravotné problémy ako nachladnutie, bakteriálne infekcie alebo vírusové infekcie.

7. Podporuje zdravie pokožky - harmančekový čaj alebo odvar je možné použiť aj na lokálnu liečbu popálenín, akné, jaziev, poranení alebo zápalov pokožky. Má antiseptické účinky a urýchľuje hojenie rán.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho