Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Pravidelný pohyb zvyšuje libido: Mýtus alebo fakt?

Pravidelné cvičenie zohráva v sexuálnom živote dôležitú rolu. Poznáte všetky jeho výhody?

Pravidelný pohyb zvyšuje libido: Mýtus alebo fakt?

Športová aktivita nášmu telu prináša nespočetné množstvo výhod. Nielen že dodáva energiu, reguluje zdravú váhu, zlepšuje spánok, podporuje činnosť orgánov a pomáha predchádzať ochoreniam, no prináša aj kvalitnejší sexuálny život. Ako je to možné?

Cvičenie skutočne funguje ako podporný prostriedok pre lepší sexuálny život. Na túto problematiku je možné pozerať sa z niekoľkých uhlov:

  1. Estetická stránka - s pravidelným pohybom prichádza aj krajšie telo. Pri pohľade do zrkadla sme so sebou čoraz viac spokojnejší, získavame sebavedomie a sebadôveru, ktorú so sebou prirodzene prinášame aj do spálne. Výsledkom je tak výraznejšia chuť na sex a experimentovanie v posteli.

  1. Kondícia - s lepšími športovými výsledkami prichádza aj lepšia kondícia. Postupom času sa zvyšuje tepová frekvencia, zlepšuje technika dýchania a zaktivizuje sa svalstvo na celom tele. A to má vplyv nielen na športovú výdrž, ale aj tú sexuálnu. Pridanou hodnotou je tiež flexibilita a lepšia ohybnosť pri sexuálnych radovánkach.

  1. Vyrovnanosť - nemáte chuť na sex? Jednou z príčin môže byť prepracovanosť, únava a stres. Pri zvýšenom pôsobení stresu na naše telo vzniká hormón kortizol, ktorý negatívne vplýva na libido. Naopak, je dobre známe, že po fyzickej aktivite v tele stúpa hladinu endorfínov a kortizolu, ktoré zabezpečia opačný efekt. Menej stresu v skratke znamená viac kvalitného sexu.

  1. Prekrvenie organizmu - najmä mužov môže potrápiť disfunkčnosť zapríčinená zlou cirkuláciou krvi. Rozhýbte preto prietok krvi do tkanív vďaka športu a vedľajším účinkom bude aj lepšia erekcia. U žien je zase zlepšená cirkulácia zodpovedná za zvýšenie sexuálneho cítenia a uspokojenia.

  1. Silnejšie panvové dno - ak posilňujete a využívate pritom správnu techniku, vedľajším efektom je aj silnejšie panvové dno, brušné svalstvo a svaly nôh. A to znamená aj lepší a kvalitnejší orgazmus.

Výsledok? Najvýraznejšie výsledky prichádzajú s pravidelnou športovou aktivitou. Vyhraďte si dostatok času na seba, svoje zdravie a rozvoj. Najlepším rozhodnutím sa v tomto prípade podľa výskumov javí silový tréning, no nezahadzujte ani kvalitný kardio tréning. Postačuje pritom iba 20 minút denne, ktoré ale v konečnom dôsledku vytvoria veľký rozdiel. Vyskúšate čaro cvičenia na vlastnej koži?


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho