Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Blahodarné účinky mätového hydrolátu

Mätový hydrolát je bylinná voda, ktorá obsahuje liečivé výťažky z tejto rastlinky. Použiť ju môžete rôzne a my vám ukážeme, ako na to.

Blahodarné účinky mätového hydrolátu

Mätový hydrolát z Veselej farmy je šetrne získavaný pomocou parnej destilácie z najkvalitnejších lístkov mäty japonskej. Využijete ho v domácnosti, na kozmetické účely, na liečebné účely a aj na varenie alebo prípravu osviežujúcich, chladivých nápojov. Viete, aké výhody prináša táto bylinná voda?

Mätový hydrolát je charakteristický silnou arómou a chuťou. Okrem toho má výrazný chladivý a upokojujúci efekt. Vedeli ste, že na výrobu jedného litra kvalitného hydrosolu je potrebné spracovať minimálne kilogram aromatických mätových lístkov?

VYUŽITIE MÄTOVEJ VODY

Náš mätový hydrolát využijete v domácnosti rôznymi spôsobmi, napríklad ako:

1. Doplnková liečba - mätový hydrolát, rovnako ako éterický olej z tejto bylinky je možné využiť v rámci aromaterapie. Vdychovanie mätových silíc stimuluje mozog a nervovú sústavu, podporuje pamäť a sústredenie, udržiava bdelosť, dodáva energiu a navodzuje príjemnú atmosféru.

Okrem toho je nápomocný aj pri tráviacich problémoch, nadúvaní, nevoľnostiach a zvracaní.

2. Ústna hygiena - mätový hydrolát je možné použiť rovnakým spôsobom, ako akúkoľvek komerčnú ústnu vodu s tým rozdielom, že v tomto prípade ide o účinnú zbraň proti baktériám a povlaku priamo z prírody bez použitia škodlivej chémie. Mätový hydrolát sa postará o lepší dych, zdravšie ďasná a pomôže vám zbaviť sa prípadných zápalov alebo áft v ústach.

3. Využitie v rámci starostlivosti o pleť - táto bylinková voda pôsobí ako prírodný čistič a toner pre zjednotenie pleti v jednom. Počas horúcich dní dodá pleti dávku osvieženia, prirodzeného schladenia a hydratácie. Výborný je aj v prípade, ak máte pokožku podráždenú, alebo spálenú od slnečných lúčov. V tomto prípade môžete postihnuté miesto niekoľko krát denne prestriekať alebo si hydrosol aplikovať v podobe zábalov.

Aplikáciu na pokožku odporúčame napríklad aj po holení, pretože tento hydrolát pomôže pokožku prirodzene vydezinfikovať, čím pomáha predchádzať vzniku vyrážok alebo zarastajúcich chĺpkov.

4. Prírodný repelent - ak vás začne otravovať nepríjemný hmyz, postriekajte sa mätovým hydrolátom. Tento pomôže znížiť záujem komárov na minimum.

5. Varenie a pitný režim - mätový hydrolát je vhodný aj na priamu konzumáciu alebo do osviežujúcich nápojov. Lyžičku bylinnej vody môžete pridať do šalátov alebo si z nej vytvoriť chutnú chladivú limonádu!

KEDY MÄTOVÝ HYDROSOL NEKONZUMOVAŤ

Mätová bylinná voda nie je vhodná pre tehotné ženy, dojčiace ženy a neodporúčame ju podávať ani deťom mladším ako 3 roky. Gravidné a dojčiace ženy by sa mali ohľadom konzumácie bylinného hydrosolu vždy poradiť s ošetrujúcim lekárom.

Prečo? Napríklad taká mäta obsahuje látky, ktoré môžu v niektorých prípadoch zastaviť produkciu mlieka. Využitie na pokožku ale v tomto prípade problémom nie je.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho