Návod, ako postupne zahodiť všetky plasty a chémiu z vašej domácnosti.
Mladé výhonky kalerábu prinášajú telu minimálne 13 preukázateľných výhod. Prečítajte si, ktoré sú to.
Výsadba na veternom mieste má svoje zákonitosti. Dodržte tieto 3 zásady a vaša úroda bude chránená.
Športovanie neznamená striktnú diétu. Naopak, jedálniček musí byť pestrý a vyvážený. Čo jesť, ak chcem byť fit?
Levanduľa je typická stredomorská bylina s liečivými účinkami. Ako ju pestovať v byte či na záhrade?
Hľadáte inšpiráciu na zdravú pochúťku s rýchlou a nenáročnou prípravou? Vyskúšajte tento koláč z vaječných bielkov, ktorý obsahuje minimum múky, je vláčny, trvácny a vhodný ako desiata aj na cesty.
Čo budete potrebovať? Jednoduché a dostupné suroviny, ktoré nájdeme v každej dobrej komore. Ak aj niektorú zo surovín nenájdete, nezúfajte, koláčik je variabilný. Napríklad, vlašský orech môžete vymeniť za mandle.
Suroviny:
6 ks vaječný bielok z našich domácich vajec
130g práškový cukor (môžete pomlieť trstinový alebo kokosový)
100g polohrubá špaldová múka
10g práškový cukor
2PL olej (môžete použiť kokosový)
50g sušené ovocie (ďatle, hrozienka, marhule, slivky..)
50g vlašský orech posekaný na kúsky
50 kvalitná horká čokoláda na kúsky
Postup:
Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne pridávame aj cukor, olej, múku a kypriaci prášok. Zmes zľahka miešame, ideálne ručne tak, aby sa všetky suroviny spojili. Na záver pridáme nasekanú čokoládu a sušené ovocie.
Zmes vlejeme do vhodnej, menšej formy. Množstvo je tak akurát na formu typu srnčí chrbát. Použiť môžete silikónovú formu, formu s papierom na pečenie alebo tradične vymastenú maslom a múkou.
Pečieme pri teplote 25-30 minút na 180°C.
Vyskúšate tento bielkovinou nabitý recept? Koláčik určite poteší každého milovníka sladkého ale aj tých, ktorí si strážia líniu.