Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Prípravky proti celulitíde: Reklamný trik alebo reálna pomoc?

Pomarančová koža postihuje až 85% žien na svete. Našťastie, nejde o zdravotný problém. Ako sa jej zbaviť?

Prípravky proti celulitíde: Reklamný trik alebo reálna pomoc?

Celulitída alebo pomarančová koža postihuje až 85% žien na svete. Našťastie, nejde o zdravotný problém. Je to čisto kozmetický problém, ktorý ale dokáže vážne potrápiť psychiku a sebavedomie ženy. V dnešnom článku si povieme, prečo vzniká a ako je možné s ňou bojovať.

Celulitída sa často mylne spája s nadváhou. V skutočnosti ňou však trpia aj chudé ženy alebo športovkyne. Ako táto nedokonalosť vzniká? Celulitída je zhlukom podkožných tukových usadenín, ktoré pôsobia na tkanivo a deformujú ho. Výsledkom je hrudkovitá pokožka na niektorých častiach tela. Vyskytuje sa na zadku, stehnách, bokoch a niekedy aj na rukách či bruchu. Postihuje viac ženy ako mužov.

Trápi vás nevzhľadná pomarančová koža? Žiadny problém, nás zázračný gél vás jej zbaví už za 14 dní! Alebo aj nie. Nedajte sa oklamať. Ani jeden z týchto kozmetických produktov nemá vplyv na podkožné tkanivo a hromadenie tuky.

Výsledkom je iba zničené sebavedomie a vyhodené peniaze, ktoré ste mohli investovať do kvalitnej podpory odborníka. Takýto človek vás dokáže nasmerovať správnym smerom k zdravému jedálničku, správnej pohybovej aktivite a návykom, ktoré dokážu celulitídu zmierniť alebo vás jej úplne zbaviť. Nečakajte ale, že to dokáže za 14 dní, riešenie tohto kozmetického problému si vyžaduje svoj čas a sebadisciplínu.

Aké sú predpoklady pre vznik celulitídy? Pomarančová koža môže byť následkom zlej životosprávy, nedostatočného pohybu a sedavého zamestnania, veku, pohlavia, dedičnosti, hrúbky kože, tehotenstva, hormonálnych a genetických faktorov. Pozor ale, napriek tomu že jeden z rizikových faktorov sú práve hormonálne zmeny, celulitídu nie je možné vyriešiť hormonálnou liečbou.

Celulitída má 3 štádiá. Na začiatku ide o jemné prejavy viditeľné až po stlačení pokožky no môže prejsť až do fázy, keď je výrazne viditeľná bez ohľadu na postoj či tlak na postihnuté miesto.

Je možné zbaviť sa jej raz a navždy? Odpoveď je jednoduchá, nie. Dobrou správou je ale fakt, že správnym životným štýlom dokážeme celulitídu eliminovať a áno, ak sa svojmu telu budete adekvátne venovať, aj navždy. Ponúkame vám výber najdôležitejších vecí, ktoré budete musieť zmeniť. Pozor, jeden bez druhého nefungujú a preto ich musíte vždy kombinovať a brať ako celok opatrení! Zamerajte sa na tieto štyri faktory:

  1. Správna strava - často omieľaná takmer v každom našom článku. Vieme, že to môže byť otravné no bohužiaľ ide o faktor, ktorý priamo ovplyvňuje každý jeden proces v tele. Bez vyváženej stravy môžete cvičiť od rána do večera no je vysoko pravdepodobné, že sa vám tukové usadeniny vytvoria aj tak. Jedálniček musí byť bohatý na antioxidanty, vitamín C, bielkoviny a primerané množstvo zdravých tukov. Zamerajte sa na čerstvú zeleninu a ovocie, domáce vajcia a ryby bohaté na omega 3 mastné kyseliny. Príklady vyvážených jedálničkov ponúkame aj na našom webe.

  1. Správny pohyb - ideálnym riešením je kombinácia kardio tréningov a silových cvičení buď s vlastným telom alebo váhami. Pri cvičení nie je čas na výhovorky. Cvičiť môžete aj v pohodlí domova a kedykoľvek počas dňa, celulitída totiž nepozná hodinky. Zamerajte sa na cviky na posilnenie stehien a zadku, hlavne rôzne variácie drepov, hip thrust, zakopávanie, výpady či rumunský mŕtvy ťah.

  1. Správny pitný režim - čistá čerstvá voda zabezpečí hydratáciu, lepšie prekrvenie, vyplavenie toxínov a lepší prietok lymfy.

  1. Správna masáž - lokálna masáž môže pomôcť rozprúdiť lymfatický systém a prekrviť tkanivo, čoho výsledkom je rýchlejšie vyplavenie toxínov a škodlivín von z tela.

Ak nefungujú krémy, gély či kadejaké rôzne doplnky stravy, pomôže aspoň prístrojové ošetrenie? Kryolipolíza, ultrazvuk, rázové vlny či iné ošetrenia môžu pomôcť rozbiť tukové tkanivá a pomôcť lymfa odviesť časť škodlivín von z tela. Má to ale zmysel, ak neodstránite príčinu problému? Nie. Opäť sa teda vraciame k podstate, že jediné čo naozaj pomôže je zmena života od základov. Zmena k lepšiemu, ktorá prinesie nielen zmenšenie celulitídy ale bude pôsobiť aj ako prevencia pred vznikom chorôb, vrátane ťažkých zdravotných problémov ako rakovina.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho