Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Detoxikácia: módny trend a spôsob, ako z ľudí vytiahnuť peniaze?

Článok o nepravdivých reklamných trikoch, ktoré z vás ťahajú nemalé peniaze. Ako funguje detoxikácia?

Detoxikácia: módny trend a spôsob, ako z ľudí vytiahnuť peniaze?

Narazili ste zaručene účinný detox vo forme štiav, čajov, práškov či tabliet? Tento trend 21.storočia vytiahol nemalé peniaze z peňaženiek obrovskému množstvu ľudí. Ako sa vlastne ľudia detoxikovali bez týchto produktov? Jednoducho. Naše telo je úžasný, do detailov prepracovaný mechanizmus, ktorý dokáže toxíny a škodlivé látky z tela dostať von prostredníctvom potu, stolice, moču a dýchania. Poďme sa pozrieť na to, ako telo podporiť bez zbytočnej komercie.

Hlavným detoxikačným orgánom nášho tela je pečeň. Úlohou pečene je filtrovať krv, spracovať živiny a odstrániť toxíny a eliminovať mikroorganizmy.

Okrem pečene majú čistiacu funkciu aj:

  • pľúca - čistenie dýchaním, prskaním aj vykašliavaním,
  • lymfatický systém - zložený z lymfatických uzlín, sleziny, týmusu a mandlí, pomocou ktorých eliminuje škodlivé látky a odvádza ich smerom von z tela,
  • hrubé črevo - po tom, čo tenké črevo spracuje živiny z potravy sa hrubé črevo postará o odstránenie zvyškov a škodlivých látok prostredníctvom stolice,
  • obličky - spolu s celým močovým ústrojenstvom spolupracujú na vyplavení toxínov pomocou moču,
  • koža - najväčší orgán tela, ktorý eliminuje toxíny prostredníctvom potu.

Ako ale zistíme, že naše telo nestíha čistiť na sto percent? Príznakmi hromadenia toxínov v organizme sú bolesti hlavy, tráviace problémy, nedostatok energie, mdlá povednutá pleť a vypadávanie vlasov, vyrážky a neskutočná chuť na sladké.

Fungujú teda komerčné detoxikačné produkty? Skutočnosť vás zrejme nepoteší. Tieto produkty vás možno odvodnia, prepláchnu močové cesty a vďaka kalorickému deficitu prídete aj o nejaké tie kilá. O žiadnu detoxikáciu ale v pravom slova zmysle nejde, pretože tieto bylinky či výťažky nedokážu podnecovať látkovú výmenu v tele. Naopak, drastické očistné kúry môžu spôsobiť zdravotné problémy. Napríklad, nedostatočná výživa spôsobí narušenie črevnej mikroflóri, ktorá stratí ochrannú funkciu a následne prepúšťa toxíny priamo do krvi. Výsledok? Vyhodené peniaze a zdravotné problémy k tomu zdarma.

Čistenie tela jednoducho nesmie byť sprevádzané nedostatočnou výživou. Lepším riešením je prevencia a podpora orgánov s detoxikačnou funkciou.V skratke to znamená, že svoj životný štýl prekopete od základov a prestanete prijímať:

  • nezdravé potraviny plné chémie, konzervantov, umelých farbív,
  • alkohol, cigarety a veľké dávky kofeínu,
  • polotovary, tučné a vyprážané jedlá, cukry a soľ.

S väčšinou toxínov v malom množstve si naše telo dokáže poradiť. Ak je ale ich príjem pravidelný alebo pracujete v znečistenom prostredí, je viac ako pravdepodobné, že nastane problém. Zamerajte sa na čerstvú stravu z overeného zdroja, čistú alkalickú vodu aspoň 3l denne a doplňte aj pravidelný pohyb. Nezabúdajte ani na kvalitný spánok a dostatočnú psychickú očistu.

Prepadli ste trendu pravidelných detoxov a očistných kúr? Nie ste jediný. Dôležité je ale poznať podstatu čistenia, svoje telo, jeho funkcie a cesty, ktorými sa dostávajú toxíny smerom von. Dúfame, že sme vám v dnešnom článku dostatočne ozrejmili skutočnú pravdu a realitu a tým vám aj ušetrili nemalé peniaze. Potrebujete pomôcť a poradiť ohľadom zdravej a pestrej stravy, či správneho cvičenia? Pokojne nás kontaktujte.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho