Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Zbavte sa nepríjemných prejavov alergie krok za krokom.

Kvalitná hydratácia má za následok udržanie tvorby histamínu na minimálnej úrovni. Vyskúšajte tieto triky!

Zbavte sa nepríjemných prejavov alergie  krok za krokom.

Alergia je nepríjemné ochorenie, ktoré sme ešte pred dvadsiatimi rokmi videli vo svojom okolí skôr výnimočne. V súčasnosti výskyt alergií celosvetovo čoraz viac narastá a podľa dostupných štatistík sa v ordinácii slovenských alergológov objaví už každé tretie dieťa. Nepríjemné kýchanie, slzenie očí, zdúrené sliznice, problémy s dýchaním, únava a svrbivé vyrážky na pokožke - ako ich zmierniť bez klasickej, medikamentóznej liečby?

Prevencia pred vznikom alergií u detí sa začína už počas tehotenstva matky. Dôraz sa kladie na pestrú stravu, dôkladný pitný režim a dostatok spánku. Úplným tabu by mali byť cigarety, alkohol a iné návykové látky, ktoré preukázateľne zvyšujú výskyt astmy u detí.

Ďalším, nemenej dôležitým obdobím sú mesiace po narodení, keď sa u detí vyvíja zdravý mikrobióm v črevách. Ak je to možné, odporúča sa dojčenie minimálne po dobu 6 mesiacov od privedenia bábätka na svet. Zdravé črevné prostredie totiž priamo ovplyvňuje celkový stav imunitného systému a tým aj potenciálny rozvoj alergií.

Aj napriek intenzívnej snahe matky počas tehotenstva a tesne po narodení dieťaťa sa alergie môžu objaviť. Medzi predpokladané dôvody, prečo je tomu tak čoraz častejšie patrí napríklad prílišná čistota prostredia v ktorom dieťa vyrastá, nedostatok pohybu na čerstvom vzduchu, nedostatok vitamínu D, nekvalitná strava, obezita alebo časté vystavenie plesniam a iné. Prejavy pritom môžu mať sezónny, no bohužiaľ aj celoročný charakter.

Otázka znie, ako môžeme deťom ale aj dospelým uľaviť od nepríjemných príznakov alergie?

Za jeden z účinných spôsobov ako telu pomôcť bez užívania liekov sa považuje pitie alkalickej vody bohatej na vodík. Voda je prirodzenou súčasťou ľudského tela a na rozdiel od medikamentov nemá vedľajšie, nežiadúce účinky.

Dôvodom prečo práve voda bohatá na vodík má liečivú silu je fakt, že mikroskopická molekula vodíka dokáže prechádzať tkanivami a bunkami, ktoré hydratuje hĺbkovo, teda zvnútra. Tento jav má za následok udržanie tvorby histamínu na minimálnej úrovni. Štúdie molekúl a ich pôsobenia dokázali, že práve molekula vodíka môže blokovať receptory, ktoré uvoľňujú chemické procesy tela spôsobujúce alergické príznaky.

Je nutné zdôrazniť, že dehydratácia organizmu znižuje aktivitu imunitného systému, dbajte preto na dostatočné množstvo vypitej vody kontinuálne počas dňa.

Ak sa alergia prejaví na koži v podobe začervenaných svrbiacich miest alebo výsevov, alkalickú vodíkovú vodu použite aj na vonkajšie potieranie. Táto voda má totiž upokojujúci a protizápalový účinok. Mikromolekula vodíka je až 5-krát menšia ako molekula bežnej vody, preto dokáže oveľa efektívnejšie a rýchlejšie zacieliť na problematickú časť a rehydratovať oslabený organizmus.

Veríme, že vám tento článok pomohol pochopiť možnosti liečby alergií, ktoré vám ponúka príroda sama. Nenechajte svoje telo zbytočne trápiť neustále sa opakujúcimi prejavmi alergie, ktorá ničí vaše fyzické a tiež psychické zdravie.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho