Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Najlepšie prílohy k červenému mäsu.

Varenie nemusí byť zdĺhavé a nudné. Vyskúšajte naše zdravé, rýchle prílohy nielen k mäsu.

Najlepšie prílohy k červenému mäsu.

V predošlom článku sme vás presvedčili, že ak vyberiete kvalitu, striedmosť a vhodnú prípravu, červeného mäsa sa rozhodne netreba báť. Aby bol váš jedálniček dotiahnutý do dokonalosti, dnes vám ako inšpiráciu ponúkneme 5 chutných, ľahkých príloh, ktoré sa najlepšie hodia práve k tomuto druhu mäsa. Poďme spolu na to:

  1. Pečená zelenina - vyberajte podľa možností vždy lokálne a sezónne druhy zeleniny. Platí pravidlo, že čím pestrejší výber bude, tým lepšie pre vaše trávenie a farebný tanier plný chutí poteší aj oči. Vyskúšať môžete mrkvu, ružičkový kel, na hrubo nakrájanú cibuľu a pridajte aj celý cesnak v šupke. Na dochutenie postačí lyžica kvalitného olivového oleja, med, soľ, bylinky a trochu horčice.

  1. Pyré zo sladkých zemiakov - sladkastá chuť batátov výborne dopĺňa červené druhy mäsa. Príprava je jednoduchá, rýchla a zvládne ju naozaj každý. Sladké zemiaky povarte do mäkka a vymixujte spolu s trochou masla, cesnaku, tymiánu a soli.

  1. Jemne opražené huby - použite akýkoľvek druh húb, ktoré máte k dispozícii. Nakrájajte ich na väčšie kusy, pridajte cibuľku, jemne opražte na panvici, dodajte trochu červeného vína a poriadnu dávku rozmarínu. Hotovo!

  1. Zelené fazuľové lusky - opražené lusky máte hotové doslova do pár minút. Táto pochúťka nesmie byť rozvarená a mdlá, práve naopak, postačí rýchle opraženie na rozohriatej panvici. Pamätajte, že lusky musia zostať chrumkavé. Pridajte soľ, korenie, cesnak a na konci poprášte lahôdkovýcm droždím, trochou mletých orechov alebo strúhankou. Tento krok zaručí výnimočnú chuť a chrumkavosť navyše.

  1. Pečená tekvica s orechmi - príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. V miske zmiešajte tekvicu nakrájanú na kocky, lyžicu oleja, soľ, korenie a dajte piecť na približne 15-20 minút. Následne pridajte na jemno nákrájanú cibuľku a posekané vlašské orechy. Zmes poriadne premiešajte a dajte piecť na ďalších 5 minút. Po upečení posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a užívajte si spojenie voňavej tekvice, chrumkavých orechov a sladkej cibuľky.

Varenie nemusí byť zdĺhavé a nudné. Tieto prílohy dokážete vykúzliť doslova do pár minút. Poteší sa vaše trávenie a celá rodina, pretože dom bude rozvoniavať čerstvosťou a bylinkami.

Milí priatelia, ktorú prílohu vyskúšate ako prvú? Dajte nám vedieť a pokojne pošlite aj fotky. Dobrú chuť!


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho