Žihľava je jednou z najuniverzálnejších bylín na liečenie neduhov. Najväčšou silou oplývajú mladé, zelené lístky.
Radavský Krumplovník je tvarohovo-zemiakovo-kôprový slaný koláč z kysnutého cesta fantastickej chuti
Produkcia plynov je prirodzený proces, ktorý vzniká činnosťou črevných baktérií. Kedy hovoríme o probléme?
Pásový opar je bolestivé ochorenie spôsobené herpetickým vírusom. Použitie esenciálnych olejov môže zmierniť jeho prí...
Vedeli ste, že pamäť a mozgovú činnosť je možné podporiť výťažkami z byliniek? Tieto rastliny v našom článku sú najv...
Buďte úprimní, koľko potravinového odpadu týždenne vyprodukujete? Spotrebujete všetko, alebo do koša putujú celé, zvädnuté plody? Zaujímavé je, že priemerný Slovák vyprodukuje ročne až 100 kg kuchynského odpadu. Čo myslíte, nie je to veľa? Poďme to spolu postupne zmeniť. Naučíme vás malé zmeny v nakupovacej rutine, ktoré ušetria čas, peniaze aj prírodu.
Ak predsa len zostanú nejaké zvyšky organického odpadu, napríklad odrezky zo zeleniny a ovocia alebo škrupinky z vajec, kompostujte. Kompostovanie je jednoduché a v súčasnosti možné už aj v bytoch za pomoci vermikompostéra alebo elektrického kompostéra, ktorý dokáže výživnú pôdu vytvoriť už do jedného dňa. Domáci kvalitný kompost je to najlepšie, čo svojim rastlinám môžete dať.
Čo do kompostu patrí?
Zhodnotiť môžete zeleninu, ovocie, listy, recyklovaný papier, kávovú usadeninu, piliny, odrezky zo záhrady, popol, čaj alebo orechové škrupinky.
Čo do kompostu rozhodne nepatrí?
Akýkoľvek plast alebo kapsule z kávovaru, olej, pečivo, mäso, citrusy, mliečne výrobky alebo cigarety.
Ako ste na tom s kuchynským odpadom vo vašej domácnosti vy? Máte nejaké inšpiratívne postrehy, ako variť bez odpadu? Dajte nám vedieť, radi sa učíme nové veci.