Mak je jednou z najpoužívanejších surovín v tradičnej slovenskej kuchyni. Viete, čo okrem vápnika obsahuje? Všetko po...
Všetko čo potrebujete vedieť o včelom pele - 1.časť.
Článok o nepravdivých reklamných trikoch, ktoré z vás ťahajú nemalé peniaze. Ako funguje detoxikácia?
Rýchle, chutné, výživné, sýte a zdravé. Vyskúšajte si pripraviť tieto tyčinky!
Mladý zelený jačmeň je zázrak z prírody. Štúdie ukazujú, že mikro jačmeň prináša minimálne 15 pozitív.
Buďte úprimní, koľko potravinového odpadu týždenne vyprodukujete? Spotrebujete všetko, alebo do koša putujú celé, zvädnuté plody? Zaujímavé je, že priemerný Slovák vyprodukuje ročne až 100 kg kuchynského odpadu. Čo myslíte, nie je to veľa? Poďme to spolu postupne zmeniť. Naučíme vás malé zmeny v nakupovacej rutine, ktoré ušetria čas, peniaze aj prírodu.
Ak predsa len zostanú nejaké zvyšky organického odpadu, napríklad odrezky zo zeleniny a ovocia alebo škrupinky z vajec, kompostujte. Kompostovanie je jednoduché a v súčasnosti možné už aj v bytoch za pomoci vermikompostéra alebo elektrického kompostéra, ktorý dokáže výživnú pôdu vytvoriť už do jedného dňa. Domáci kvalitný kompost je to najlepšie, čo svojim rastlinám môžete dať.
Čo do kompostu patrí?
Zhodnotiť môžete zeleninu, ovocie, listy, recyklovaný papier, kávovú usadeninu, piliny, odrezky zo záhrady, popol, čaj alebo orechové škrupinky.
Čo do kompostu rozhodne nepatrí?
Akýkoľvek plast alebo kapsule z kávovaru, olej, pečivo, mäso, citrusy, mliečne výrobky alebo cigarety.
Ako ste na tom s kuchynským odpadom vo vašej domácnosti vy? Máte nejaké inšpiratívne postrehy, ako variť bez odpadu? Dajte nám vedieť, radi sa učíme nové veci.