Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Mikro ďatelina a jej liečivý potenciál.

Posvätná bylina, ktorá svojou silou opantala už starovekých Rimanov a Grékov. Prečítajte si, aké zdravotné problémy pomáha riešiť.

Mikro ďatelina a jej liečivý potenciál.

Zatiaľ čo niektorí ľudia považujú ďatelinu za burinu, pre nás ide o chutný spôsob, ako telu dodať to, čo potrebuje. A rozhodli sme sa to naučiť aj vás. Ďatelina totiž nie je len hociaká súčasť trávnikov a lúk, ale hlavne ide o liečivú bylinu.

HISTÓRIA ĎATELINY A JEJ VLASTNOSTI

Ďatelina sa na liečebné účely v Európe pestovala už v 3-4 storočí. Neskôr sa približne v 17. storočí dostala aj na americké územie. Starovekí Rimania, Gréci a dokonca aj Kelti ju považovali za posvätnú bylinu, ktorá bola súčasťou mnohých rituálov a uctievania.

Ďatelina botanicky patrí medzi strukoviny, podobne ako napríklad hrach. Tieto rastliny majú špeciálnu vlastnosť, že v spolupráci s prospešnými baktériami dokážu na seba viazať a premieňať zvýšené množstvo dusíka. Ďatelina je tak nielen výborným hnojivom a prostriedkom na výživu ďalších rastlín, ale obsahuje aj vysoký pomer dusičnanov, ktoré v ľudskom tele fungujú ako dôležitá prevencia pred vznikom civilizačných ochorení. Typické štvorlístky tak neprinášajú iba šťastie, ale hlavne poriadnu dávku zdravia.

SUPERPOTRAVINA MENOM MIKRO ĎATELINA

Mikro ďatelina má jemnú, univerzálnu chuť. Prakticky nenájdete jedlo alebo nápoj, do ktorého by sa táto bylina nehodila. Obsahuje koncentrovanú dávku vitamínov, minerálov, éterických olejov, antioxidantov, protizápalových látok a tiež fytoestrogénov tzv. izoflavónov, teda rastlinných hormónov s podobným účinkom ako tie v ľudskom tele. V tejto mladej rastlinke sa ukrýva vysoké množstvo vitamínov C,K a A, chróm, fosfor, draslík, vápnik, tiamín a niacín.

Pridaním mikro ďateliny do svojich jedál alebo nápojov doprajete svojmu telu špeciálnu, prírodnú starostlivosť. Pozitívnymi sprievodnými javmi sú:

- Potláča menštruačné kŕče,

- Zmierňuje prejavy menopauzy,

- Tlmí zápaly v tele,

- Zmierňuje prejavy astmy a ochorení horných dýchacích ciest,

- Zabraňuje vzniku osteoporózy,

- Podporuje trávenie,

- Podporuje detoxikáciu tela,

- Pôsobí ako prevencia pred vznikom nádorov,

- Podporuje prekrvenie,

- Zlepšuje kvalitu vlasov a pokožky,

- Má močopudný účinok,

- Pomáha regulovať hladinu LDL cholesterolu a chráni kardiovaskulárny systém,

- Podporuje pružnosť ciev a pomáha regulovať vysoký krvný tlak,

- Pomáha pri liečbe niektorých sexuálne prenosných chorôb.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho