Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Esenciálne oleje dokážu znížiť horúčku. Ako?

Bojuje váš imunitný systém s nepriateľom? Pomôžte mu aromaterapiou.

Esenciálne oleje dokážu znížiť horúčku. Ako?

Esenciálne výťažky z liečivých bylín sú jednoducho úžasné. Jedným z ich blahodarných účinkov je to, že dokážu podporiť imunitný systém, pomôžu bojovať proti zápalovým procesom v tele a popasujú sa aj so zvýšenou teplotou. Ktoré esenciálne oleje použiť na zníženie horúčky?

ESENCIÁLNE OLEJE NA ZNÍŽENIE HORÚČKY

Množstvo esenciálnych olejov a bylín má antivirotické, antibiotické, protizápalové, protiplesňové a tíšiace účinky. Úlohou iných je zase podporenie imunitného systému v boji s nepriateľom.

Typickými príznakmi zvýšenej teploty sú únava, potenie, bolesti, nechutenstvo, začervenanie tela a celková slabosť.

Aj napriek tomu, že vás esenciálne oleje sami o sebe nedokážu horúčky zbaviť úplne, pomôžu vám ju regulovať. Výbornou pomocou sú tieto 3 druhy:

1. Mätový olej- olej z mäty prirodzene obsahuje látku zvanú mentol, ktorá má silný upokojujúci a chladivý účinok. Ideálne je ho zriediť v kréme, oleji alebo masti a aplikovať ho priamo na pokožku. Ešte lepšie urobíte, ak silu mätového oleja vyskúšate pomocou zábalov tela alebo chladivého kúpeľa. Okrem regulácie zvýšenej teploty môžete očakávať aj zmiernenie ďalších príznakov spojených s infekciou, napríklad regulovanie nevoľností, bolestí a zvracania.

2. Levanduľový olej- podporuje imunitný systém a regeneráciu tela a čo je hlavné, skvalitňuje spánok, ktorý je pre boj s infekciou v tele mimoriadne dôležitý. Okrem toho upokojuje celý nervový systém a podporuje aj psychiku, ktorá je pre rýchlejšie zvládnutie ochorenia kľúčová.

3. Echinaceový olej- tento olej je jedným z najlepších prostriedkov pre posilnenie prirodzenej obranyschopnosti organizmu z lona prírody. Postará sa aj o redukciu zápalu v tele, zmierni prechladnutie a tiež bolesti.

UŽÍVANIE ESENCIÁLNYCH OLEJOV NA POTLAČENIE HORÚČKY

Spôsobov, ako svojmu telu uľaviť od vysokej teploty pomocou bylinných výťažkov je niekoľko. Ideálny a bezpečný pomer riedenia esenciálnych olejov je v rámci doplnkovej aromaterapeutickej liečby na úrovni 5%.

Vyskúšať môžete napríklad:

- Aplikáciu pár kvapiek oleja na vankúš,

- Naparovanie alebo vdychovanie silíc pomocou difúzora,

- Kúpeľ,

- Obklad,

- Masáž.

Pre rýchle a úplné vyliečenie telu doprajte zvýšenú dávku pokoja, odpočinku, dostatočnú hydratáciu vodou doplnenú o čerstvé ovocno-zeleninové šťavy, bylinné čaje a ľahký jedálniček s prevahou jedál bohatých na vitamíny.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho