Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Sulforafan je prírodný bojovník proti rakovine.

Učínná pomoc v boji proti rakovine bola vynájdená už pred desaťročiami. Spoznajte dôležitosť sulforafanu a jeho zdroje.

Sulforafan je prírodný bojovník proti rakovine.

Napriek tomu, že je mikro brokolica nabitá výživnými látkami, za najdôležitejšiu z nich sa považuje sulforafan. Výskumy potvrdili jeho silný účinok v boji proti rakovine a ďalším závažným chronickým ochoreniam. Ide napríklad o prevenciu pred vznikom cukrovky, pred poškodením srdca a ciev, zmierňuje zápaly v tele, zamedzuje rastu Helicobactera pylori v žalúdku, zmierňuje príznaky astmy a čo je najdôležitejšie, chráni bunky pred škodlivým oxidačným stresom.

SULFORAFAN V BOJI PROTI RAKOVINE

V tomto článku sa zameriame najmä na pozitívny vplyv sulforafanu v boji proti nádorom. V snahe získať účinný liek proti rakovine vedci zistili, že výborné výsledky má práve táto zlúčenina, ktorej najvyššie množstvo nájdeme v mikro brokolici. Ďalšími zdrojmi sú napríklad mikro kel, kapusta alebo ďalšie druhy listovej a hlúbovej zeleniny.

Výhodou sulforafanu je fakt, že je úplne bezpečný a je možné ho prijímať na dennej báze. V porovnaní so zrelou brokolicou obsahuje mikro brokolica až 12-násobne vyššie množstvo sulforafanu. Táto zlúčenina pomáha uvoľňovať antioxidanty a detoxikačné enzýmy, ktoré hrajú kľúčovú rolu v boji proti toxínom a karcinogénnym látkam v tele.

Výborné výsledky sulforafan dosiahol pri prevencii a liečbe rakoviny hrubého čreva, žalúdka, pŕs, pľúc, prostaty, kože a ďalších. Výhodou je, že sulforafan bojuje proti rakovine niekoľkými spôsobmi:

1. Pôsobí ako prevencia pred degeneráciou buniek,

2. Zamedzuje množeniu rakovinových buniek,

3. Ničí rakovinové bunky.

HISTÓRIA SKÚMANIA SULFORAFANU

Za celosvetovo významnú osobnosť v boji proti rakovine pomocou sulforafanu sa považuje farmakológ Paul Talalay, ktorý skúmaním potvrdil silné prospešné účinky mikro brokolice na zdravie človeka. Zistil, že konzumácia mikro brokolice, žeruchy, rukoly, kapusty a iných druhov vytvára prirodzený molekulárny štít, ktorý chráni bunky tela pred škodlivými karcinogénmi z prostredia a stravy.

Po požití týchto prírodných zázrakov sa sulforafan v tele naviaže na proteíny v bunkách, čím spustí produkciu ochranných enzýmov. Sulforafan pritom nie je žiadna novinka na trhu. Tieto zistenia sú známe už od 90-tych rokov, bohužiaľ sa medzi verejnosť dostávajú pomerne ťažko a tak prevencia pomocou sulforafanu v súčasnosti stále viazne. Aj Paul potvrdil že v dobe, keď sa zaoberal výskumom prevencie pred vznikom rakoviny o túto tému takmer nebol záujem a zaoberala sa ňou iba hŕstka vedcov.

V súčasnosti patrí rakovina medzi najčastejších zabijakov s mimoriadne nepríjemným priebehom ochorenia. Je preto nepochopiteľné, že tieto viac ako 30 ročné poznatky ani v dnešnej dobe nie sú bežnou praxou.

Samotný Talalay, ktorý sa počas života riadil svojimi poznatkami z výskumov sulforafanu sa dožil krásneho veku 95 rokov a v plnom mentálnom zdraví odišiel na zlyhanie srdca.

Napriek tomu, že sú hlavné zásluhy na výskumoch o pozitívnom vplyve sulforafanu prisudzované pánovi Talalayovi, máme pre vás zaujímavosť, o ktorej ste zrejme netušili. Podobnému výskumu v súvislosti s rakovinovými bunkami sa totiž venovali slovenskí vedci už v roku 1958 a to pod vedením vedkyne pani Kataríny Horákovej, pričom táto publikácia vyvolala v onkologických kruhoch skutočný rozruch. Bohužiaľ, vzhľadom k socialistickému režimu sa tieto fakty za hranice krajiny nedostali a tak na tento významný objav vedci nevedeli naviazať. Stačilo pritom iné politické prostredie a toto meno by sa navždy zapísalo do encyklopédií.

SULFORAFAN VS. TRADIČNÉ LIEKY PROTI RAKOVINE

Tradičná liečba proti rakovine je založená na ničení rakovinových buniek. Jej obrovskou nevýhodou je ale aj sprievodné oslabovanie zdravých buniek, imunitného systému a črevného mikrobiómu, s čím súvisí aj horšia obranyschopnosť organizmu a pomalšia regenerácia.

Narozdiel od toho sa sulforafan snaží o vytvorenie prirodzene nevhodného prostredia pre vznik, rast a množenie rakovinových buniek, čím vytvára akýsi pomyselný ochranný štít v tele. Táto molekula sa považuje za najúčinnejšiu doplnkovú liečbu rakoviny ale tiež prevenciu pred jej vznikom.

Nezabúdajte, že prevencia je najdôležitejšia a preto je vhodné do svojho jedálnička pravidelne zaradiť dary prírody, ktoré sulforafan obsahujú, ako napríklad mikro brokolicu.

Ak ste sa v boji proti rakovine vo vašom tele rozhodli kombinovať modernú medicínu a prírodnú pomoc, aj v tomto prípade dokáže byť sulforafan užitočný. Zistilo sa totiž, že zlepšuje účinnosť a zacielenie chemoterapie.

Sulforafan narozdiel od moderných medikamentov nespôsobuje žiadne nežiadúce účinky a je bezpečný pre všetky skupiny ľudí.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho