Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Nechtíkový olej na domácu liečbu: Kedy ho použiť?

Esenciálny olej z nechtíka lekárskeho je silno koncentrovaný výťažok, ktorý dokáže urýchliť hojenie rán a minimalizovať tvorbu jaziev. Aké ďalšie výhody ponúka?

Nechtíkový olej na domácu liečbu: Kedy ho použiť?

Nechtíkový olej na domácu liečbu: Kedy ho použiť?

Nechtíkový olej je silne koncentrovaný výťažok z kvetov Nechtíka lekárskeho. Tento výživný olej sa s obľubou používa na riešenie rôznych zdravotných problémov.

Ak chcete vyskúšať skutočnú silu priamo z prírody, vyberajte kvalitný nechtíkový olej bez použitia chemických látok či konzervantov. Chcete vedieť viac? Všetky dôležité informácie o tomto oleji nájdete v dnešnom článku.

LIEČIVÉ VLASTNOSTI NECHTÍKOVÉHO OLEJA

Esenciálny olej z nechtíkových kvetov má silné dezinfekčné, antibakteriálne, protizápalové a antimykotické vlastnosti.

Náš esenciálny nechtíkový olej je silný extrakt z liečivej byliny, ktorý je vhodné vždy pred použitím zriediť v inom, tzv. nosnom oleji. Použiť môžete napríklad kokosový olej, makový olej, hroznový olej, konopný olej alebo iný, kvalitný a pokiaľ možno za studena lisovaný rastlinný olej.

Esenciálny nechtíkový olej je možné pridať aj do krémov, pleťových sér alebo tinktúr.

PROBLÉMY, PRI KTORÝCH POMÔŽE NECHTÍKOVÝ OLEJ

Nechtíkový olej využijete pri rôznych drobných zdravotných ťažkostiach aj vážnejších problémoch, medzi ktoré patrí:

- Ochrana pred rakovinou kože - zistilo sa, že nechtíkový olej poskytuje účinnú ochranu pred škodlivými slnečnými lúčmi a môže fungovať ako prevencia pred vznikom nádorov kože. Rovnako dobre pomôže aj po opaľovaní na rýchlejšie zregenerovanie pokožky.

- Hojenie rán - potieranie povrchových rán zriedeným nechtíkovým olejom urýchľuje regeneráciu tkanív, zamedzuje vzniku zápalov a infekcií, potláča začervenanie, opuch a vznik krvných podliatín na koži.

- Potláča vznik akné - zistilo sa, že nechtíkový olej potláča vznik akné a pomáha vyrážky rýchlejšie liečiť. Ideálne je pridať olej do nočného krému alebo masky a nechať ho pôsobiť počas celej noci. Pre čo najlepšie výsledky je potrebné aplikáciu opakovať denne.

- Liečba ekzémualebo psoriázy - pridaním nechtíkového oleja do krémov je možné potlačiť prejavy dermatitídy ako začervenanie, pálenie alebo svrbenie, suchá a odlupujúca sa pokožka. Efektívny je aj pri regenerácii kože po ožarovaní nádorov.

- Kožné zapareniny - pri zriedení s olejom alebo krémom pomáha aplikácia tejto zmesi na zapareniny spôsobené plienkov alebo tie, ktoré vznikajú v kožných záhyboch. Pri akútnych stavoch je ideálne aplikáciu zopakovať niekoľko krát denne.

- Potláča starnutie pleti - nechtík lekársky obsahuje antioxidanty, ktoré dokážu potlačiť starnutie a tvorbu vrások. Pri pravidelnom natieraní pleť pôsobí mladšie, vypnutejšie, je vyživená a svieža. Nechtíkový olej podporuje aj hydratáciu a pevnosť pokožky.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho