Chlorofyl je jeden z najlepších bojovníkov proti rakovine. Blokuje karcinogénne látky a podporuje okysličenie buniek....
Zápcha patrí medzi najčastejšie sa vyskytujúce tráviace problémy. Ako sa jej zbaviť raz a navždy?
Menopauza nemusí byť automaticky nepríjemným obdobím v živote ženy. Zmeňte tieto veci a pocítite reálnu zmenu.
Reflux je ochorenie, ktoré môže naozaj znepríjemniť život a jeho zhoršiť jeho kvalitu. Pozrite, ako si pomôcť vďaka k...
Zápalové ochorenie čriev je moderným strašiakom, ktorý dokáže viditeľne zhoršiť kvalitu života. Ponúkame spôsoby, ako...
Som človek, ktorý miluje slovenské tradície, históriu a ctí silu rodinnej lásky. Preto by som vám rád vyrozprával príbeh koláča, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu - milovaný tvarohový krumplovník.
Príbeh krumplovníka sa začína približne pred 240 rokmi v malom domčeku mojej prababky. Jedinečný, slaný koláč z kysnutého cesta s pravou poctivou plnkou. Plnka plná tvarohu a zemiakovej chuti, ktorá dokázala rozvoňať celú ulicu.
Históriu receptu mi rozpovedala moja babička ešte v časoch, keď som k nej ako dieťa chodil na prázdniny. Stará mama bývala v malej dedine Sasinkovo. Poznáte to: tradičná dedina, kde sme ako deti s chuťou behali celý deň po poliach, starali sa o zvieratá a liezli po stromoch. Dedina plná kvetov, voňavého ovocia a zeleniny, s čerstvým vzduchom bez smogu. Odmenou po aktívnych dňoch bola úžasná, tradičná kuchyňa mojej babičky. Plná kniha ručne napísaných, jedinečných receptov a jedál, ktoré ma babička trpezlivo učila robiť.
Stará mama mi vždy opakovala, že tradičné slovenské chute musím ctiť, nech sa stane čokoľvek. Bola to pracovitá žena, ktorá počas dňa stihla navariť, napiecť, postarať sa o rodinu a aj hospodárstvo na dvore. Keď som dospel, tieto slová mi často zneli v hlave. Tvarohový krumplovník pečiem celý život a stal sa súčasťou mojej rodiny, ďalšej generácie. Vždy som ale premýšľal, ako znamenitú chuť a vôňu krumplovníka preniesť do slovenských domácností. So založením farmy sa babičkin a môj sen stal skutočnosťou a konečne môžem koláč vyrobiť v takej kvalite, akú si právom zaslúži.
Bohatsvo v podobe veľkej knihy receptov, ktoré mi babička zanechala si nesmierne cením. Recept na tvarohový krumplovník je jedinenčný, pretože ho prastará mama upravila podľa seba. Chcem, aby ingrediencie zostali aj naďalej opradené rúškom tajomstva a dedili sa z pokolenia na pokolenie. Rád však prenesiem jeho výnimočnú chuť, vôňu, šťavnatosť a sýtosť aj k vám domov. Pri každom súste sa prenesiete do minulosti, tradičného slovenského života našich predkov.
Tvarohový krumplovník je koláč plný výrazných chutí, tradície, kvalitných surovín, lásky a sentimentu. Koláč, pri ktorom si po prvom zahryznutí poviete: „Toto je moje dectvo, na ktoré tak rád spomínam."Skutočný gurmánsky zážitok.