Prihlásiť sa Registrovať sa

Jedálničky


Jedálničky sú dostupné len pre našich členov

Prihlásenie

Registrácia

Náhodné blogy

Zobraziť viacej blogov?

Esenciálne oleje v boji proti astme. Pomôžu?

Astma dokáže typickými príznakmi poriadne znepríjemniť život. Naučte sa ich regulovať vďaka olejom.

Esenciálne oleje v boji proti astme. Pomôžu?

Esenciálne oleje sa v ľudovom liečiteľstve po celom svete využívajú celé tisícročia. Vďaka destilácii alebo lisovaním sa z liečivých bylín a rastlín získavajú prírodné vonné oleje, ktoré je možné využiť na pomoc pri obrovskom množstve zdravotných, psychických ale aj kozmetických problémov.

Jedným z problémov, ktorý sa v súčasnosti v populácii vyskytuje pomerne často, je astma. Ako si pomôcť či uľaviť od jej nepríjemných príznakov prírodnou cestou?

ESENCIÁLNE OLEJE NA POTLAČENIE ASTMY

Aromaterapia je účinná aj pri problémoch s dýchacími cestami. Aplikovať liečivé bylinné extrakty môžete na pokožku alebo ich inhalovať pomocou naparovania, difúzera, či použiť zábaly a obklady.

Silice vám pomôžu vyriešiť niekoľko sprievodných problémov tohto ochorenia, napríklad:

- Potlačia bolesti hlavy,

- Spriechodnia dýchacie cesty,

- Podporia relaxáciu tela a uvoľnenie,

- Potlačia úzkosti a zhoršený psychický stav,

- Zlepšia kvalitu spánku,

- Zmierňujú kašeľ a sipot,

- Potlačia zápaly a infekcie,

- Uvoľnia hladké svalstvo priedušnice.

Ideálnym pomocníkom na zmiernenie astmatických problémov je levanduľový olej. Tento výťažok eliminuje zápalové procesy spôsobené alergickou alebo astmatickou reakciou. Ak sú vaše záchvaty spustené vplyvom zlého psychického stavu, vyskúšajte rumanček kamilkový. Pomôže vás upokojiť, podporí mierne dýchanie, uvoľní svalstvo, zmierni bolesť hrudníka, zlepší spánok, oddych organizmu a jeho regeneráciu.

UŽÍVANIE ESENCIÁLNYCH OLEJOV NA ASTMU

Pre zníženie výskytu astmatických záchvatov odporúčame pravidelné užívanie esenciálnych olejov v nízkych dávkach, prípadne medzi záchvatmi. V závislosti od pravidelnosti užívania a závažnosti problému sa potom môžu výsledky dostaviť už do 10 minút od podania.

Užívanie je v tomto prípade možné niekoľkými spôsobmi:

- Inhalácia pomocou difúzera,

- Aromatický kúpeľ,

- Aplikácia zriedeného oleja na hrudník,

- Naparovanie,

- Obklad.

Aromatické oleje vdychujte pomaly a pokojne vždy po dobu aspoň 5 až 10 minút a procedúru opakujte pravidelne. Prírodnú liečbu je vhodné doplniť o jedálniček bohatý na zdroje vitamínu C, zdroje omega 3 mastných kyselín a magnézia.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho